Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Faktasagor
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2022-01-13
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Ehring
SAB
Hcg
ISBN
9789179875596
Stella och blixten (kartonnage)

Stella och blixten

Kartonnage,  Svenska, 2022-01-13
206
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stella och blixten Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  89
Visa alla 2 format & utgåvor
Stella har inte träffat sin häst Vigge på hela sommaren. Hon har campat med familjen och Vigge har varit på sommarbete. Men nu är Stella äntligen på väg till stallet igen. Det pirrar i hela kroppen av längtan. Men när hon kommer fram till stallet kan hon först inte hitta hästarna. Och sedan hör hon ett mullrande ljud. När blixten slår ner i ett gammalt träd börjar det brinna. Tur då att det finns regn. Kanske för mycket regn ... Att träffa Vigge igen blir inte alls som hon tänkt sig.

Faktasagor om naturfenomen.

Berättelsen om Stella och blixten handlar om hur naturen kan skapa problem, men också lösa dem på ett oväntat sätt. I slutet av boken finns en faktatext som förklarar fenomenet skyfall.

Anna Ehring inspireras av egna och andras magiska naturupplevelser, och av sina egna drömmar om att få uppleva olika naturfenomen. Hon har studerat naturvetenskap och gått på Biskops Arnös författarskola. I dag skriver hon på heltid och gör gärna författarbesök på skolor.

Sagt om Juni och stjärnan:

En mjuk övergång om att tro på magi leder vidare till ett faktaavsnitt om naturfenomenet norrsken som förklaras med både faktarutor, ordförklaringar och en helsidesbild. /.../ Sist finns fyra frågor till författaren där Anna Ehring bland annat berättar om sin relation till skrivande, läsande och norrsken. Detta är en varm och levande berättelse om det magiska som finns i vardagen.

Helene Ehriander, BTJ

Sagt om Mario och molnet:

Mario och molnet, som man först tror är en magisk berättelse, visar sig även vara en faktabok! Texten är lättläst med korta meningar, mestadels enkla ord och mycket dialog. /.../ Berättelsen är spännande med ett bra driv och sitt oväntade slut - och det bygger på en verklig händelse. Det hela avslutas med en faktadel där ett par uppslag förklarar vad en tromb är, hur den uppkommer och dessutom ett enkelt experiment där man själv kan skapa en minitromb.

Mona Örjes, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stella och blixten
 2. +
 3. Eddie och rosorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eddie och rosorna av Anna Ehring (kartonnage).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Ehring