Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Skräck på SoMe (del 5)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
56
Utgivningsdatum
2023-08-04
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Dimensioner
11 x 122 x 164 mm
Vikt
135 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179877835

Dödlig dans

Kartonnage,  Svenska, 2023-08-04
153
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  89
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 2 format & utgåvor
Livia har firat halloween med Saga sedan de var små. Men nu har Saga nya kompisar och hon ignorerar Livia, pratar inte med henne, svarar inte på hennes mess. Saga och hennes nya kompisar är besatta av Tiktok. Livia ser hur de dansar en märklig, ålande dans till musik som bara de kan höra. Vad är det som får dem att dansa tills fötterna blöder? Tänk om de inte kan sluta dansa. Tänk om de dansar tills de dör ...

I sin populära serie som tar avstamp i aktuella ämnen som psykisk ohälsa, viljan att passa in, jakten på att bli omtyckt på sociala medier ger Helena Dahlgren läsarna nu en skrämmande berättelse om filmer på Tiktok som det inte går att värja sig ifrån.

Helena Dahlgren är skräckexpert, författare och översättare. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sina ungdomsböcker om Ödesryttarna som baseras på onlinespelet Star Stable. Hon debuterade som lättlästförfattare 2019 med Flickan i den rosa skogen.

"Tänk om man, genom att skala av orden, kan skriva sig rakt in under hunden och skrämmas ännu mer ...? Det tror jag man kan uppnå genom att skriva lättläst skräck. Det kan bli ännu tätare, ännu läskigare."
Helena Dahlgren om lättläst skräck

Sagt om Flickan med det röda håret som fick högsta betyg av BTJ:
Helena Dahlgren skapar en suggestiv och riktigt kuslig klassisk spökhistoria med spöken, ett mordmysterium och ett övergivet hus mitt i skogen. Detta blandas med ingredienser som känns igen från skräckhistorier som sprids på nätet, så kallade creepypastor. Vidare används teknik och sociala medier för att få berättelsen att verkligen krypa in under skinnet på läsaren.
Fia Idegård, BTJ

Sagt om En perfekt selfie som fick högsta betyg av BTJ:
Författaren bygger skickligt upp en krypande mardrömslik stämning genom hela berättelsen. Skräcken knyts ihop med de psykologiska teman som nämns ovan, vilket förstärker obehaget. /.../ Formatet är kort och texten medvetet skapat för att vara lättläst. Det är riktigt bra, obehaglig och spännande skräck i kortformat - dessutom med en tvist på slutet.
Fia Idegård, BTJ

Sagt om De väntar på mig som fick högsta betyg av BTJ:
Teman som anas är familj och tillhörighet, livet och döden, sorg samt att det man ser på sociala medier inte visar hela sanningen. Det är skickligt berättat och en mycket spännande läsning i kortformat som ges här.
Fia Idegård, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödlig dans
 2. +
 3. Flickan med det röda håret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickan med det röda håret av Helena Dahlgren (kartonnage).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Dahlgren