Nazisternas fruar: Tredje rikets mäktigaste kvinnor (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (328.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Christian Arnet
Utgivningsdatum
2021-01-25
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789179951276
Nazisternas fruar: Tredje rikets mäktigaste kvinnor (ljudbok)

Nazisternas fruar: Tredje rikets mäktigaste kvinnor Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-01-25

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Göring, Goebbels, Himmler, Heydrich, Bormann och Hess är namn synonyma med makt och inflytande i Tredje riket. Kanske är namnen Carin, Emmy, Magda, Margaret, Lina, Gerda och Ilse mindre bekanta ...
De är kvinnorna bakom de ökända männen - komplexa individer med distinkta personligheter som tjusades av Hitler och vars liv genomsyrades av nationalsocialistisk ideologi. Genom nazismens uppgång och fall älskade och förlorade kvinnorna, bildade familjer, grälade med sina män och varandra, medan de armbågade sig fram för att nå en position nära den mäktige Führern.
De har hittills setts som mindre viktiga, personer utan verklig betydelse, som om de var ovetande om sina mäns mordiska verksamheter, bortsett från bevisen som fanns överallt runt omkring dem: den stulna konsten som prydde deras väggar, slavarbetet som ägde rum i deras hem och koncentrationslägerprodukterna på deras bord.
I "Nazisternas fruar" beskrivs dessa kvinnor på djupet för första gången, och skickligt sammanflätas deras historier genom år av kamp, makt, förlust och förstörelse till efterkrigstidens förnekelse och självbedrägeri.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av James Wyllie