Jakten på Johnny Bode: skandalernas man (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (314.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Fredrik Berling
Utgivningsdatum
2021-02-23
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789179952891

Jakten på Johnny Bode: skandalernas man Ljudbok

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-02-23

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  95
Visa alla 1 format & utgåvor
Johnny Bodes levnadsöde var ett av de mest otroliga i svensk nöjeshistoria. En framgångsrik kompositör och skivartist i 1930-talets stockholmska musikliv som snart gjorde sig omöjlig i samma kretsar. Han trasslade in sig i komplexa lögner, ville ständigt skapa rabalder och var en notorisk kleptoman. Tillsammans med kamraten Hasse Ekman skrev han paradnumret "En herre i frack" åt Gösta Ekman d.ä., vars bordssilver Bode samtidigt passade på att stjäla. Med charm och humor lyckades han svindla sig fram i flera decennier. Han hamnade på mentalsjukhus, men tog sig till Oslo under andra världskriget och satte upp en revy för Quislingregimen, vilket gav honom en naziststämpel som han aldrig blev av med. Han blev bannlyst inom artistkretsar och radion vägrade spela hans musik. Han flydde utomlands, gjorde succé som operettkompositör i Wien, men sin vana trogen kunde han inte låta bli att rasera sina egna framgångar. Mot slutet av 60-talet skapade han det som gjort honom till en populär kultfigur ända in i våra dagar: de pornografiska låtarna på "Bordellmammas visor" och andra skivor.

Jakten på Johnny Bode - skandalernas man är en biografi som får läsaren att kippa efter andan av häpnad, skratta åt de många galna upptågen och slutligen fälla en tår över en man som trots alla sina brister och motgångar kände sig nöjd med sitt liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jakten på Johnny Bode: skandalernas man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skandalernas man
  Siv, 16 augusti 2023

  Måhända han var lite rubbad, men itressant, men boken var alldeles för lång för min smak

 2. Bode levererar alltid
  -, 16 december 2022

  Väldigt intressant person vars upptåg och liv både roar och berör.

Visa alla 2 recensioner