Upproret i Klara (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (188.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jessica Pellegrini
Utgivningsdatum
2021-08-30
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789179953539

Upproret i Klara Ljudbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-08-30

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är 1970-tal och den unga journalisten Sofia har flyttat från Umeå till Stockholm för att jobba på Kvällsbladet i Klarakvarteren. Redan första dagen hamnar hon i konflikt med sin chef Krister som vill att hon ska wallraffa som strippa. Sofia känner sig tvingad att visa sig på hugget och går motvilligt med på att utföra uppdraget. Men reportaget inifrån porrträsket får förödande följder för Sofia.

Samtidigt växer missnöjet över ojämställdheten på redaktionen hos de kvinnliga journalisterna, och när den dynamiska utrikeskorren Grete kommer hem från Paris initierar hon ett upprop mot det utbredda kvinnoförtrycket på tidningen.

"Upproret i Klara" skildrar engagerat och underhållande hur maktkampen mellan män och kvinnor på en kvällstidning leder till hårda motsättningar, men också till att kvinnosynen förändras - inte bara på tidningen som arbetsplats, utan även i journalistiken och samhället i stort.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Upproret i Klara. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En svag fyra
    -, 27 september 2021

    Språket är inget att hänga i granen men historien är intressant och inläsningen inlevelsefull och nyansrik. Historien gav förutom underhållning också mycket information om kvinnors förutsättningar i journalistbranshen och svensk politisk historia.

Visa alla 1 recensioner