Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
129
Utgivningsdatum
2013-09-18
Upplaga
1
Förlag
Marcus förlag
Medarbetare
Byström Janarv, Görel (red.)
Dimensioner
196 x 117 x 15 mm
Vikt
270 g
SAB
Obb,341.72
ISBN
9789179996062
Fred är vägen till fred (inbunden)

Fred är vägen till fred

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-18
149
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fred är inte enbart frånvaro av våld. Verklig fred är också närvaro av frid, äkta relationer och omsorg om varandra. KG Hammar menar att det genom Jesu exempel är möjligt att låta en sådan fred bli såväl en personlig livshållning som en framkomlig väg i internationella konflikter. Vår största utmaning är därför att i alla relationer, i alla möten, välja fredsbyggandets och ickevåldets väg. Det vi sår får vi också skörda. Fred är vägen till fred är en bibelförankrad tankebok för alla som månar om sitt inre, sina relationer och närheten till Gud.

I bokens andra del medverkar Stina Oscarson, Lars Ingelstam, Sofia Walan, Sofia Camnerin, Lasse Svensson och Anders Weiryd med reflektioner om fredsbyggandets praktik. Fred är vägen till fred ingår i kyrkornas arbete med Fredsagenda 2014 samt i förberedelserna för Kyrkornas Världsråds generalförsamling i Busan. I boken finns även samtalsfrågor för fördjupning och gruppsamtal.

"Det är dags att lämna tron på det rättfärdiga kriget. Att vår säkerhet hänger på storleken av våra vapenförråd.

Det är dags för tron på den rättfärdiga freden. Tron på att aktivt ickevåld är vägen. I alla konflikter, i alla möten, i alla relationer. Att vår stora utmaning är att i varje stund välja fredsbyggandets väg.

Fred är vägen till fred."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fred är vägen till fred
 2. +
 3. Jag stannar till slutet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag stannar till slutet av Fatemeh Khavari, Annie Hellquist (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fred är vägen till fred. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det är en mycket bra bok, av KG Hammar plus...
  Rune Åström, 15 november 2013

  Det är en mycket bra bok, av KG Hammar plus berättelser av andra medverkande i boken.. Fred är ett mångtydigt begrepp, fred är att samlas utan rädsla.

 2. Det är en bra bok med en intressant inledning av KG...
  Lennart Siverbo, 29 oktober 2013

  Det är en bra bok med en intressant inledning av KG Hammar. De olika bidragen kompletterar varandra på ett bra sätt. Detr känns viktigare än någonsin, att kyrkorna mer och mer engagerar sig för fredssaken i hela världen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av K G Hammar