Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tro & liv skriftserie (del 2)
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2015-01-12
Förlag
Marcus förlag
Medarbetare
Eldebo, Runar (förf.) / Persson, Larsåke W. (förf.) / Fritzon, Arne (förf.) / Andersson, Liselotte J. (förf.) / Björkman, Gustaf (red.)
Dimensioner
210 x 130 x 15 mm
Vikt
270 g
SAB
Cgc
ISBN
9789179996314
Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap (häftad)

Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap

Häftad Svenska, 2015-01-12
247
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Var en herde för mina får", sa Jesus till Petrus. Det pastorala uppdraget är tidlöst, men måste i varje tid gestaltas på nytt. Alla tider har sina särskilda förutsättningar och utmaningar. Vad innebär det att vara pastor eller präst i dag, när professionaliseringen brett ut sig, kyrkan marginaliserats, det ekumeniska landskapet gjort kyrkfolket mer rörliga och internet tillgängliggjort undervisning från jordens alla hörn? Vad innebär det i vår narcissistiska tid, med estrader och strålkastare, där vi allt oftare omtalar människor som varumärken?

I denna bok samlas texter från olika kyrkliga traditioner på temat pastoralt ledarskap. De spänner över tider, genrer och kulturer, men förenas av en sak: uppmaningen att slå vakt om det centrala. Det måste finnas en tydlig identitet som herdeuppdraget kan bottna i.

Redaktör är Gustaf Björkman (f 1974), pastor i Missionsförsamlingen Västerkyrkan, Lund.

Tro & Liv Skriftserie är en bokserie för teologiska samtidsstudier. Den tas fram i samarbete mellan Teologiska högskolan Stockholm och Equmeniakyrkans medarbetarförbund, och ges ut på Marcus Förlag. Serieredaktör är docent Joel Halldorf.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »