Fina flickor (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (459.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Clary-sviten (del 1)
Inläsare
Charlotta Jonsson, Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2023-01-25
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789180005135

Fina flickor Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-01-25

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Clary växer upp i en medelklassfamilj i 30-talets Sverige. Hon går på yrkesskolan och drömmer om en egen modefirma och stora butiksfönster där skyltdockor visar upp hennes kläder. Gift tänker hon inte bli på länge.

Livet förändras när hon träffar Bruno från Bruket. Hennes familj fördömer relationen med en arbetargrabb, men förälskelsen drabbar Clary som en ljungeld. Efter de första veckornas undangömda möten visar de sig öppet, och uppvaktandet får henne att känna sig som en vuxen kvinna. Men när planerna vänds upp och ned kastas hon in i en relation som blir allt annat än fridfull. Snart förstår Clary hur svårt det är att bryta sig loss ur en cykel som hållit kvinnor tillbaka i evinnerlig tid.

"Fina flickor" är en historisk roman med närhet och nerv, skriven om en tid då kvinnors rätt till en egen identitet var mindre självklar än idag. Det är första delen i Clary-sviten, en trilogi för alla som tycker om Katarina Widholms böcker om Betty och Denise Rudbergs historiska serie Kontrahenterna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marianne E Gunve

  • Clarys krig

    Marianne E Gunve

    Clary väcks av ett åskväder samtidigt som Andra världskriget bryter ut i Europa. Bruksorten lyssnar till statsministerns medborgartal och rustar för oår. Kriget mot maken Bruno fortsätter. Han lovar mycket, men kan han hålla löftena? Tillvaron för...

  • Ärans pris

    Marianne E Gunve

    Ärans pris är Marianne E. Gunves tredje roman om Clary och Bruno i den lilla svenska bruksorten. Tidigare har vi fått följa det unga paret i mellan-krigstid och krigstid. Den här gången är andra världskriget slut och för Brunos del betyder det att...