Instängda barn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-07-25
Förlag
Word Audio Publishing
Dimensioner
24 x 190 x 130 mm
Vikt
185 g
SAB
Oepa
ISBN
9789180008334
Instängda barn (häftad)

Instängda barn

Häftad,  Svenska, 2023-07-25
148
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
VITTNESMÅL FRÅN YSTADSFAMILJEN, BROMÖLLAFALLET OCH PASTORPAPPANS DÖTTRAR

Åsa, Roger och deras fem barn blev kända för oss som Ystadsfamiljen. Flera år senare minns vi dem fortfarande. Barnen som inte kunde äta en banan själv, barnen som aldrig fick gå i skolan. Hur kunde det hända? I Sverige?

Det är tyvärr långt ifrån ett enskilt fall. Ami-Ro bodde isolerad på en gård i Skåne tillsammans med sina sju syskon, sin mamma Stina och pappa Bengt. De levde frånkopplade från omvärlden och utsattes konstant för hot och våld. Pappan fick senare öknamnet "pastorn" i tidningarna när han dömdes till fängelse för vad han utsatt sina familjemedlemmar för.

Melina hölls gömd från sin pappa i nästan två decennier. Mamman menade att han skulle gifta bort henne och hennes syskon - men sanningen var en helt annan.

Leone Milton är journalist och författare bosatt i Stockholm, men med rötter i Skåne. Hon har en kandidatexamen i sociologi från Lunds universitet och har skrivit en rad böcker, till exempel "Plastikkirurgen", "Ta Makten - för att det funkar" och "Mamma med ätstörning". Leone är även medförfattare till flera självbiografiska böcker, som "Till mina torskar", "Berättar du så dödar jag dig" och "Maskinen". I "Instängda barn" har hon fått komma bakom kulisserna på Ystadsfamiljen och två liknande fall. Vad driver föräldrarna att låsa in sina barn och hur mår barnen som vuxna?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Instängda barn
  2. +
  3. Det här kommer göra ont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här kommer göra ont av Adam Kay (pocket).

Köp båda 2 för 227 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Leone Milton