Dotter av jord (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Jordfödd (del 1)
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2024-01-16
Förlag
Word Audio Publishing
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
292 g
SAB
Hc
ISBN
9789180008396

Dotter av jord

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2024-01-16
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Låt dig svepas med i det omöjliga och oändliga kärleksdramat mellan Ailea och Roderic i 1600-talets turbulenta Europa.

Året är 1649 och krig rasar i Europa. Oroligheterna tvingar den unga Ailea och hennes familj att lämna sitt hem på Irland och söka fristad i södra Skottland. I byn bor Magy, en kvinna, som behärskar konsten att läka med örter. Magy ser något särskilt i Ailea, en gåva som kommer att föra henne till platser bortom det kända och genom svåra prövningar.

Samtidigt på kontinenten, i den italienska staden Bologna, inleder Roderic sin militära utbildning vid krigsskolan. Under ledning av den karismatiske mästaren Muccio rustas Roderic för strid. Men är han verkligen redo för blodet och den ensamma döden som kriget innebär? På nätterna möts Ailea och Roderic i drömmarna. Något i det förgångna binder dem till varandra, en uråldrig kraft, vars verkliga innebörd de ännu inte känner till.

Dotter av jord är första delen av Ann-Catrin Mattssons serie Jordfödd. Serien är en storslagen saga driven av romantik, våldsamma krig och ödets makt och gör ingen äventyrsälskare besviken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dotter av jord
 2. +
 3. Varsel i natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varsel i natten av Ann-Catrin Mattsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dotter av jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa svenska fantasyn
  Sarish, 29 mars 2024

  Jag har längtat efter att få läsa den här bokserien och jag är inte besviken även om jag var rädd att jag hade lite för höga förväntningar. Författaren har ett målande och vackert språk, miljögestaltningen är väldigt mycket men det passar liksom. Det är helt enkelt en riktigt lovande start på serien så nu måste jag läsa nästa också!

 2. En spännande start på en resa
  Sara Krook, 19 mars 2024

  Tyckte detta var en mycket bra början på denna serie.
  Man fick en stor inblick i hur det ser ut på deras tid. Hur olika händelser formar Ailea och Roderic som personer. Dem är så olika varandra och vad, eller vem är dem egentligen???

  I slutet hände det mer spännande saker och där är fortfarande så mycket som vi inte vet ännu.
  Blir alltid lika imponerad när författare använder verkliga event i sina berättelser. Det ger det där lilla extra och får allt att känns mer på riktig... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ann-Catrin Mattsson

 • Varsel i natten

  Ann-Catrin Mattsson

  Den spännande fortsättningen på det storslagna kärleksdramat mellan Ailea och Roderic i 1600-talets turbulenta Europa. Året är 1655. Ailea ska undervisas i de mystiska lärorna på Sällskapets hemliga skola. Det är här hon blir varse sitt förutbestä...

 • Arvet från öst

  Ann-Catrin Mattsson

  Jordfödd Special Editions - vackert inbundna och tryckt i exklusiv soft touch är dessa samlarutgåvor utsökta presenter och den perfekta prydnaden i bokhyllan. Spänning, passion och mystik i 1600-talets Europa. Det storslagna kärleksdramat mellan A...