Familjen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2021-04-29
Förlag
Mondial
Dimensioner
210 x 138 x 28 mm
Vikt
406 g
SAB
Oepa,Lz Al Asim
ISBN
9789180020619
Familjen (häftad)

Familjen

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-04-29
159
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Familjen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
NOMINERAD TILL AUGUSTPRISET 2020

Vissa säger maffia, själva kallar de sig problemlösare.

I områden där samhället sviker står andra beredda att ta sig an uppgiften att skipa rättvisa och utöva makt. Som familjen Al Asim. Under mer än ett decennium har den prisbelönta journalisten Johanna Bäckström Lerneby följt familjen från Angered utanför Göteborg. Nu berättar hon om hur de kontrollerat en hel förort med 50 000 invånare. Och vad som händer när svenska myndigheter går samman för att försöka slå ut det som kallas det parallella samhället.

I detta omskakande reportage får vi följa familjen, de som drabbats av deras brott och myndigheternas jakt för att sätta dit dem, en gång för alla.

*

Johanna Bäckström Lerneby är journalist och författare. Hon har mottagit Stora Journalistpriset i kategorin »Årets berättare« och nominerats till en Guldspade i klassen »Bok« för Handelsvara: Kvinna.

*

Familjen är en bragd. Ett enastående journalistiskt arbete som måste få genomgripande betydelse ... Den ihärdighet hon visar med sin enorma research, den glöd som pyr under det här reportaget, gör boken magnetisk. Det går inte att släppa den. Jag läser var jag går och står tills den är slut. Och jag är omtumlad. Det här är också Sverige.
Maria Schottenius, Dagens Nyheter

Ett reportage från en verklighet få av oss känner annat än genom rubriker i pressen. Det är bara att buga och tacka.
Stina Oscarson, Svenska Dagbladet

Borde vara obligatorisk läsning för dem som anser att man på något vis gör de svenska utsatta områdena en tjänst genom att hålla polisen borta därifrån.
DN Ledare

Krocken, för att inte säga kollapsen, mellan staten, det svenska samhället, och bland annat denna familj är total. Det ger en bild av det explosiva tillståndet i landet.
Janne Josefsson

En systematisk och mycket läsvärd genomgång av hur en familj håller ett samhälle i skräck ... Den borde läsas av alla vars arbete rör kriminella. Det är en avslöjande historia om hur parallellsamhällen i fungerar i praktiken.
Smedjan/Timbro

Läs boken ... Om du någon gång under läsningen kommer på dig med att tro att du läser en kriminalroman, håll upp en stund och påminn dig om att det är en reportagebok. Här finns inga fantasier eller överdrifter.
Proletären
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Familjen
  2. +
  3. Handelsvara: Kvinna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handelsvara: Kvinna av Johanna Bäckström Lerneby (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Familjen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Familjen
    Charlotte Malmefeldt, 15 februari 2022

    Intressant läsning och fruktansvärt obehagligt om det är så här vårt land styrs. Litet osammanhängande ibland, tappar den röda tråden. Är inte skriven i form av en bok utan som ett tidningsreportage vilket är synd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johanna Bäckström Lerneby