Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2021-05-24
Förlag
Mondial
Dimensioner
197 x 136 x 15 mm
Vikt
259 g
SAB
Rbbaa
ISBN
9789180020817

En liten bok om fotboll, demokrati och hur man bygger ett samhälle

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-05-24
206
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den som påstår att fotboll bara handlar om att göra mål har inte förstått någonting om spelet. Naturligtvis handlar fotboll om att göra mål, annars vinner man inga matcher. Men att påstå att det är det som är fotboll är lika uttömmande som att om människolivet påstå att vi föds för att dö.

En liten bok om fotboll, demokrati och hur man bygger ett samhälle är en kärleksförklaring till världens populäraste sport och samtidigt en tankebok om hur vi tar hand om den värld vi tillsammans befolkar. Här visar Niklas Rådström hur supporterkultur, offsidefällor och glidtacklingar kan lära oss något om frihet och rättvisa.

*

Jag blev oväntat uppiggad av Rådströms reflexioner. Han har en känsla för idéer och ironi som gör att det inte går överstyr.
Jan Eklund, DN

Välskriven tankebok om det viktigaste av det oviktiga.
NSD

Rådström glänser när de kulturella referenserna lägger sig som en frizon mellan fotbollen och de samhälleliga aspekterna. Här finns en lysande utläggning om Duke Ellington som ledde sitt storband bättre än någon av samtidens demontränare, och det är oavbrutet inspirerande när författare som Aksel Sandemose eller filmer som ”Den tredje mannen” illustrerar teser som annars kunnat bli snåriga.
Jens Christian Brandt, DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En liten bok om fotboll, demokrati och hur man bygger ett samhälle
  2. +
  3. Guldet : hästarna, ryttarna och miraklet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Guldet : hästarna, ryttarna och miraklet av Henrik Johnsson, Henrik Von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson (inbunden).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En liten bok om fotboll, demokrati och hur man bygger ett samhälle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Suverän för fotbollsfan och fotbollshatare
    Emma, 2 juli 2021

    Jag är inte intresserad av fotboll. Däremot demokrati. Min man är intresserad av både fotboll och demokrati. Min bonusson enbart av fotboll. Och alla tre gillade vi boken. Fotbolls-EM blev efter läsningen så mycket mer intressant!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Niklas Rådström