Fallet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (254.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ann Heberlein
Utgivningsdatum
2021-09-13
Förlag
Mondial
ISBN
9789180021203
Fallet (ljudbok)

Fallet Ljudbok

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-09-13

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Drev är en ovanligt välfunnen metafor för att beskriva det som händer när en offentlig person blir medialt avrättad. Drevkarlarna på sociala medier larmar och skriker, anklagar, trakasserar och förföljer bytet tills han eller hon röjer sig genom ett förfluget ord, ett aggressivt utspel eller en ogenomtänkt respons. Och då, när villebrådet skrämts fram, sitter journalisterna i sina jakttorn och skjuter prick. Pang. Du är död!«

På nyårsnatten 2016 hade Ann Heberlein all anledning att skåla. Hon skrev för de stora tidningarna, hyllades för sina böcker och respekterades för sin forskning. Men innan snön hann smälta skulle allt det hon byggt upp vara på väg att raseras.

Fallet handlar om att förlora nästan allt: anseende, anställning, uppdrag och vänner, men att trots det stå upp för sina värderingar och handlingar, även när man har mer att vinna på att inte göra det.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fallet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant ögonöppnare
  -, 8 december 2021

  Tack för inblick i medias och samhällets reaktion på det som hände under några år. Denna bok ger perspektiv som jag inte hade innan.

 2. .
  -, 17 oktober 2021

  En mycket läsvärd och tankeväckande bok att läsa. Mvh Kristina

 3. Gripande tankeställare
  Ulrika EÖ, 28 september 2021

  En omskakande berättelse om en människas fall efter ett massmedialt drev som också leder till s.k. offentlig avrättning. Hennes skuld i detta? Varför föll hon? Att hon befann sig utanför åsiktskorridoren, lyfte infekterade ämnen det råder tabu om och drev obekväma frågor utan att märka det. Istället för att möta hennes argument och diskutera fakta angreps hon personligen på kultursidorna, i sociala medier, av tidigare kollegor etc. Hon blev definierad som fiende, blev utfryst, tappade alla jo... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ann Heberlein