Saknad : på spaning efter landet inom oss (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-03-22
Förlag
Mondial
Dimensioner
220 x 150 x 23 mm
Vikt
427 g
SAB
Oh-c,Mc
ISBN
9789180021296
Saknad : på spaning efter landet inom oss (inbunden)

Saknad : på spaning efter landet inom oss

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-03-22
109 226 Du sparar 117 kr!
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En stor invandring på kort tid har förändrat Sverige i grunden. Och i ett land av ingenjörer är det de praktiska frågorna som diskuteras: skolresultat, arbetslöshet, bostäder. Men vad skapar folkhemmets försvinnande för känslor hos dem som bor här? Och vad händer med människorna som måste tiga om dem?

Saknad är en berättelse om att förlora något man kanske inte ens visste att man hade. Det är en resa i tid och rum för att försöka förstå varför ett land som betraktar sig som tolerant, vidsynt och framtidsinriktat har så svårt att hantera förändringar som har med människor att göra.

*

Nominerad till Stora fackbokspriset 2022

»Efter läsningen känner jag mig befriad, lättare till sinnes och mer slitsamt insiktsfull om de nödvändiga banden mellan det gamla och nya Sverige.«
Folkbladet

»'Saknad. På spaning efter landet inom oss' visar att känslor och existentiella frågor inte är ett irrationellt hokus-pokus, utan är både möjliga och angelägna att diskutera som samhällsfenomen.«
Dagens Nyheter

»Tesen i deras lågmält förnuftiga bok 'Saknad' är att det faktiskt existerar en svensk kultur som är rimlig att hysa en stillsam tillgivenhet inför.«
Fokus

»En kusligt vältajmad bok.«
Svenska Dagbladet

»Katarina Barrling och Cecilia Garme har gjort svensk offentlighet en stor tjänst.«
Axess ledare

»Något så ovanligt som en vacker bok.«
Paulina Neuding, SvD Ledare

»Med ett språk som känns i hela kroppen.«
DN Ledare

*

Katarina Barrling är docent i statskunskap och skribent.
Cecilia Garme är politisk journalist och fil dr i statskunskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Saknad : på spaning efter landet inom oss
 2. +
 3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Saknad : på spaning efter landet inom oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Saknad, men inte pga invandringen
  Lars Bondelind, 2 oktober 2022

  Jag sträckläste boken eftersom jag var nyfiken på slutsatsen. Frågeställningen är adekvat, boken var lärorik, diskussionerna om kultur och statsbildning är bra, men de två statskunskaparna fuskade för mycket i psykologiska förklaringar, särskilt när det gällde "ingenjörs-Sverige".
  Jag har levt 73 år, de flesta i Sverige, några utomlands. Det finns mycket jag saknar, sånt som "utvecklats bort", men jag upplever inte att någonting försvunnit som följden av den stora invandringen.

  ... Läs hela recensionen

 2. En recension av samtiden
  Nils, 2 oktober 2022

  En träffsäker beskrivning av den svenska kulturen 2022. Välskrivet och skrämmande om svensk exceptionalism och okritisk patriotism. Svenskens självbild utan självinsikt om den egna extrempositionen fortsätter färga vår samtid.

 3. Fantastisk resa genom dåtid till nutid!
  Lars , 21 juni 2022

  Saknad ger pusselbitarna som du saknar. Ett dåtidens Sverige präglat av konsensus, konformitet och homogenitet som möter ett nutidens Sverige där förutsättningarna inte längre är desamma. Det är en inre resa fylld av aha-upplevelser. Fantastisk läsning!

 4. "Saknad" berättar om det glömda folket
  Robert Stenkvist, 27 maj 2022

  Katarina Barrling och Cecilia Garme har skrivit boken "Saknad", en bok som fyller det tomrum vilket helt saknats i den svenska debatten om migrationen och samhällsomvandlingen till det mångkulturella samhället. Bortom alla ekonomiska beräkningar av vad migrationen kostat, bortom alla skriverier om kriminalitet och utanförskapsområden, beskriver författarna den saknad många svenskar och t.o.m. tidiga invandrare känner för den samhällsomvandling som den politiska eliten beslutade om på sjuttiot... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna