Sanningsbärarna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-04-28
Förlag
Mondial
Dimensioner
218 x 150 x 28 mm
Vikt
424 g
SAB
Lz
ISBN
9789180021722

Sanningsbärarna

(14 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-28
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Jag har alltid, så länge jag kan minnas, velat dö för att sedan återuppstå i paradiset. Som ett vittne var detta en helt naturlig längtan. Meningen med livet i denna onda värld var att se livet som en parentes. Inget var på riktigt.«

Efter att som tonåring ha lämnat Jehovas vittnen gör Jenny Küttim karriär som grävande journalist, men lovar att aldrig granska den sekt hon vuxit upp i. Löftet är enkelt att hålla, tills en dag när en låda med brev dimper ner på hallmattan. Breven tvingar Jenny att börja gå bakåt, och låta sin egen historia krocka mot den rörelse som fortfarande skriver sina egna sanningar för att kontrollera sina följare.

Sanningsbärarna är en uppväxtskildring som inte liknar någon annan, och samtidigt en närgången granskning av de slutna miljöernas mekanismer.

»Det Jenny Küttim har att berätta om Jehovas vittnen och barn utsatta för sexuella övergrepp är naturligtvis angeläget, och hennes konfrontation av såväl sin egen bakgrund som samfundet är genuint modig. Men boken väcker större frågor än så ... På så sätt pekar Sanningsbärarna rakt in i samtidens brännpunkt.«
Aftonbladet

*

Jenny Küttim är grävande journalist. Hon har tidigare mottagit ett flertal priser för sitt arbete med fallet Thomas Quick, bland annat Stora Journalistpriset och tv-priset Kristallen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sanningsbärarna
 2. +
 3. SIGNERAD - Hej jag har CP!

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Hej jag har CP! av Jenny Larsson, Emma Barrstrand (kartonnage).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sanningsbärarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som alla bör studera.
  Gunnar Eriksson, 4 april 2024

  Tidigare hade jag viss kunskap om Jehovas vittnen. Med denna bok gav/ ger mig än mer kunskap. Att Jehovas Vittnen vill leva parallellt med egna rättsprocesser borde ej vara tillåtet. Samma med kvinnors underordning.

 2. En bok man vill lämna vidare till alla
  Cathe, 15 juni 2022

  När man vill sträckläsa och det inte går för det så mycket att ta in och reflektera över. När berättelser är så starka att man måste lägga ifrån sig boken en stund för att kunna fortsätta.

 3. sanningsbärarna
  Kerstin Lestander, 5 juni 2022

  Hej, jag har inte hunnit riktig igenom boken, hittills är den mycket bra. Man får verkligen veta hur hjärntvättad en människa kan bli och att leva efter de regler som ingår när man är med i Jehovas sekt.
  Vilket helvete som finns inom sekten och alla dessa övergrepp som sker på både barn, vuxna som inte blir anmält till polisen.

  Jag hyllar verkligen Jenny som vågat skriva denna bok och kan berätta om vad som händer inom sekten.
  Hur en vanlig människa som mig t.ex. kan bli så ... Läs hela recensionen

 4. Informativ
  JannePanne, 20 maj 2022

  Mycket intressant läsning om hur det går till i denna sekt. Djupgående analys hur sexförbrytarna kan hålla sig undan lagen.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jenny Küttim

 • Salaiset kirjeet

  Jenny Küttim

  Toimittaja Jenny Küttim kasvoi lapsuutensa Jehovan todistaja -perheessä. Jätettyään uskonyhteisön teini-ikäisenä, hän suuntasi tutkivan journalismin pariin. Hän lupasi itselleen, ettei ammatissaan koskaan tutkisi lahkoa, jonka sisällä varttui. Lup...