Världen som väntar : vårt liv i klimatförändringarnas Sverige (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2022-06-17
Förlag
Mondial
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
217 x 150 x 26 mm
Vikt
398 g
SAB
Uhd,Ubaj
ISBN
9789180021753
Världen som väntar : vårt liv i klimatförändringarnas Sverige (inbunden)

Världen som väntar : vårt liv i klimatförändringarnas Sverige

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-06-17
255
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Sverige håller på att förändras. Det snöar mindre, regnar mer och har blivit varmare. Ändå tänker många svenskar att klimatförändringar är något som drabbar andra människor i andra delar av världen. Så är det inte.

Redan idag har den globala uppvärmningen hotat vår tillgång på mat, gett oss nya sjukdomar och parasiter samt påverkat vår roll i världspolitiken. Och det är förmodligen bara början.

I Världen som väntar tecknar klimatjournalisten Peter Alestig på ett nyskapande sätt en bild av hur våra liv kommer att påverkas på sätt vi inte kunnat föreställa oss. Hur slår extremvädret mot vår hälsa och ekonomi? Hur ska vi klara energiförsörjningen när fossila bränslen fasas ut? Och hur försvarar vi demokratin när klimatfrågan ställer människor mot varandra?

»En bragd ... Att boken dessutom är forskningstung men lättillgänglig, övertygande utan pekpinnar, gör bedriften än större.«
Dagens Nyheter

*

Peter Alestig (f. 1982) är klimatredaktör på Dagens Nyheter. Han har länge bevakat frågor om klimat och hållbarhet, samt arbetat som Afrikakorrespondent. Tidigare har han gett ut boken Fem år av fångenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Världen som väntar : vårt liv i klimatförändringarnas Sverige
 2. +
 3. En jord för alla : ett manifest för mänsklighetens överlevnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt En jord för alla : ett manifest för mänsklighet... av Johan Rockström, Owen Gaffney, Jørgen Randers, Sandrine Dixson-Declève, Per Espen Stoknes (inbunden).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Världen som väntar : vårt liv i klimatförändringarnas Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Presenttips
  Ann-Sofi Karlberg, 7 september 2023

  Bra gåva till unga eller vuxna barnbarn. De får sansad och saklig information inför sin framtid. Naturligtvis behöver också vi litet äldre dessa kunskaper som boken ger.

 2. Ögonöppnare!
  Annika Härlin, 13 februari 2023

  Mycket intressant bok om hur klimatförändringarna yttrar sig och kommer att yttra sig här hos oss i Sverige. Mycket som man inte har tänkt på eller insett.

 3. Mycket bra balanserad bok för alla på jorden
  Maria Andark, 30 juli 2022

  Har velat läsa en framtidsskildring om vad som väntar till följd av klimatförändringarna, men dragit mig för det, för att bli för påverkad. Samtidigt velat läsa för att dels påminnas och veta mer i detalj än det jag tidigare läst. "Världen som väntar" gör det oerhört bra för oss alla som tänkt hänga kvar ett tag. En faktabaserad beskrivning från där vi är och vad som kommer, blandat med korta avsnitt fiction, ger en lättläst bok om framtiden i främst Sverige. Den fungerar bitvis som tips för ... Läs hela recensionen

 4. Viktig och välskriven klimatrealism
  -, 23 juni 2022

  Bra och välbalanserad genomgång av de konsekvenser som väntar oss i en varmare värld och som i många fall redan är här. Boken kombinerar gedigna efterforskningar med personliga berättelser. Intressant och en aning skrämmande, men framförallt motiverande till att kämpa för att begränsa den fortsatta uppvärmningen. Inte bara för våra barn, utan för alla oss som har tänkt leva ännu ett tag på den här planeten.

  Bör läsas av alla i Sverige!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Peter Alestig