Sanningsbärarna (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (268.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Philomène Grandin
Utgivningsdatum
2022-05-05
Förlag
Mondial
ISBN
9789180021913
Sanningsbärarna (ljudbok)

Sanningsbärarna Ljudbok

(34 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-05-05

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Jag har alltid, så länge jag kan minnas, velat dö för att sedan återuppstå i paradiset. Som ett vittne var detta en helt naturlig längtan. Meningen med livet i denna onda värld var att se livet som en parentes. Inget var på riktigt."

Efter att som tonåring ha lämnat Jehovas vittnen gör Jenny Küttim karriär som grävande journalist, men lovar att aldrig granska den sekt hon vuxit upp i. Löftet är enkelt att hålla, tills en dag när en låda med brev dimper ner på hallmattan. Breven tvingar Jenny att börja gå bakåt, och låta sin egen historia krocka mot den rörelse som fortfarande skriver sina egna sanningar för att kontrollera sina följare.

Sanningsbärarna är en uppväxtskildring som inte liknar någon annan, och samtidigt en närgången granskning av de slutna miljöernas mekanismer.

*

Jenny Küttim är grävande journalist. Hon har tidigare mottagit ett flertal priser för sitt arbete med fallet Thomas Quick, bland annat Stora Journalistpriset och tv-priset Kristallen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sanningsbärarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig och välskriven bok
  -, 28 augusti 2022

  Boken tar upp viktiga maktstrukturer och de farliga parallella äldste rättsystemet som finns inom Jehovas Vittnen. Boken är till stor hjälp för att rensa ens egna intryck från en skadlig uppväxt inom samma sekt.

 2. Ögonöppnare
  -, 20 maj 2022

  Fantastiskt intressant och viktig bok. Helt ofattbar och ny information för oss som vuxit upp i det vanliga sekulariserade samhället.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jenny Küttim

 • Salaiset kirjeet

  Jenny Küttim

  Toimittaja Jenny Küttim kasvoi lapsuutensa Jehovan todistaja -perheessä. Jätettyään uskonyhteisön teini-ikäisenä, hän suuntasi tutkivan journalismin pariin. Hän lupasi itselleen, ettei ammatissaan koskaan tutkisi lahkoa, jonka sisällä varttui. Lup...