Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-01-24
Förlag
Mondial
Dimensioner
220 x 150 x 18 mm
Vikt
334 g
SAB
O
ISBN
9789180022071

Den sista striden

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-01-24
159 289 Du sparar 130 kr!
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Michael Rawlinson var en av Sveriges främsta underrättelseofficerare, med topphemliga uppdrag över hela världen. Tills allt en dag rasade samman.

Efter att ha börjat gräva i en korruptionshärva på Balkan insjuknar Michael i en misstänkt förgiftning. Samtidigt som han kämpar för sitt liv tar uppdraget en plötslig vändning. Någon försöker röja undan spåren. Men efter vad? Och varför?

Den sista striden är historien om en av Sveriges hemligaste personer. Journalisten Nils Resare öppnar genom Michaels berättelse dörren till en värld märkt av konspirationsteorier, lögner och ren maffiaverksamhet. Genom unika källor får vi en sällsynt inblick i hur underrättelsearbete går till, och vad som händer när man kommer fel människor på spåren.

*

»Ett imponerande journalistiskt fotarbete«
Journalisten

*

Nils Resare (f. 1963) är journalist och författare. Han har tidigare skrivit boken Mutor, makt och bistånd : JAS och Sydafrikaaffären samt nominerats till både Stora Journalistpriset och Guldspaden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den sista striden
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den sista striden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mutskandal med EU-anknytning på Balkan
  IME, 14 februari 2023

  Boken kartlägger en korruptionsskandal på EU:s rättskipande mission i Kosovo, EULEX, med förgreningar långt in i EU-byråkratin i Bryssel. Samtidigt berättar den historien om den svenska underrättelseofficeraren Michael Rawlinsons uppgång, fall och för tidiga död, när han försökte utreda affären. Berättelsen om hur Mikke bröts ner och dog griper tag, samtidigt som boken ger oss konturerna av vad som pågår bakom lykta dörrar i unionens slutna rum dit transparensen aldrig når. Författaren Nils R... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nils Resare

 • EU : världens största biståndsgivare

  Nils Resare

  Under senare år har biståndsfrågor debatterats livligt. EU-länderna är tillsammans med EU-kommissionen världens största biståndsgivare. EU är därmed en central aktör inom det internationella utvecklingssamarbetet. Inom EU spelar kommissionen en al...