Sanningsbärarna (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-05-03
Förlag
Mondial
ISBN
9789180022163
Sanningsbärarna (e-bok)

Sanningsbärarna E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2022-05-03

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Jag har alltid, så länge jag kan minnas, velat dö för att sedan återuppstå i paradiset. Som ett vittne var detta en helt naturlig längtan. Meningen med livet i denna onda värld var att se livet som en parentes. Inget var på riktigt."

Efter att som tonåring ha lämnat Jehovas vittnen gör Jenny Küttim karriär som grävande journalist, men lovar att aldrig granska den sekt hon vuxit upp i. Löftet är enkelt att hålla, tills en dag när en låda med brev dimper ner på hallmattan. Breven tvingar Jenny att börja gå bakåt, och låta sin egen historia krocka mot den rörelse som fortfarande skriver sina egna sanningar för att kontrollera sina följare.

Sanningsbärarna är en uppväxtskildring som inte liknar någon annan, och samtidigt en närgången granskning av de slutna miljöernas mekanismer.

*

Jenny Küttim är grävande journalist. Hon har tidigare mottagit ett flertal priser för sitt arbete med fallet Thomas Quick, bland annat Stora Journalistpriset och tv-priset Kristallen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jenny Küttim

  • Salaiset kirjeet

    Jenny Küttim

    Toimittaja Jenny Küttim kasvoi lapsuutensa Jehovan todistaja -perheessä. Jätettyään uskonyhteisön teini-ikäisenä, hän suuntasi tutkivan journalismin pariin. Hän lupasi itselleen, ettei ammatissaan koskaan tutkisi lahkoa, jonka sisällä varttui. Lup...