Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-03-13
Förlag
Mondial
Dimensioner
200 x 140 x 23 mm
Vikt
309 g
ISBN
9789180022781

Det lilla landet som ångrade sig

(12 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-13
241
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Får man ångra sig och ta tillbaka köpet? Jo, ifall det handlar om en bakmaskin eller en cykel. Men hur är det med ett land?

Det lilla landet som ångrade sig är en roadtrip genom det allt mer svårbegripliga konceptet »Sverige«: från Lycksele till Uddevalla, med avstickare till Finlands värsta no-go-zone och Marseilles segregerade förorter. Längs resan konfronteras Jens Ganman och Mustafa Panshiri med solmogna hippies, gated communities i fjällvärlden, religiösa omvändelser av homosexuella, och sina egna fördomar.

Uppföljaren till succéboken Det lilla landet som kunde tecknar bilden av ett land i identitetskris och ett imploderande medielandskap där en enda sanning återstår: allt är tillåtet.

*

Jens Ganman är författare och skribent. Han blev utsedd till Årets svensk 2019 av tidningen Fokus.
Mustafa Panshiri är författare, föreläsare och före detta polis. Han har fått priset Årets folkbildare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det lilla landet som ångrade sig
 2. +
 3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det lilla landet som ångrade sig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rörig
  Gunilla, 24 april 2024

  Jag tycker att boken var rörig, spretig, pratig och handlade inte mycket om det som titeln anger. Om det fanns kritik mot invandringen så var den i mjukisversion. Boken känns som någon budgetprodukt som de knåpat ihop utan större ansträngning. De har åkt runt i landet och pratat med folk och druckit kaffe... Jaha. Nej, jag är rejält besviken på boken.

 2. "Det lilla landet som ångrade sig"
  Lotta Söderström, 10 april 2023

  November 2020 läste jag ut "Det lilla landet som kunde" och minns att jag flera månader efteråt befann mig i en nästintill ångestladdad sinnesstämning där jag inte gjorde annat än pratade om Jens Ganmans och Mustafa Panshiris bok. Jag tipsade om boken till alla jag kände och lånade ut den till dem som inte hade råd att köpa en själv och föreläste hur oerhört viktigt det var att folk fick ta del av den där resan. Vänner som också läste boken sa att den lämnade dem med en känsla av panik och st... Läs hela recensionen

 3. Träffsäkert om Sverige
  Anders Nilsson, 6 april 2023

  Boken är en lustfylld uppgörelse med den svenska tvehågsenheten och bjuder på många skratt, även om man verkligen inte vet om man ska skratta eller gråta över verkligheten.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna