Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-15
Förlag
Mondial
Dimensioner
21 x 204 x 142 mm
Vikt
360 g
SAB
Oepa
ISBN
9789180022804
Klanerna : den systemhotande brottsligheten (inbunden)

Klanerna : den systemhotande brottsligheten

(26 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-15
259
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klanerna : den systemhotande brottsligheten Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
På tjugo år har Sverige gått från botten till toppen på EU:s lista över dödligt våld. På tio år har antalet skjutningar i landet tredubblats. Men våldet är bara toppen på ett isberg, under ytan tränger den organiserade brottsligheten allt längre in i själva samhällskroppen.

Det här är berättelsen om det som händer bakom rubrikerna. Om bankinfiltration och korruption, om bedrägerier och utpressning. Och om en organisationsform som visat sig vara extremt livskraftig i den kriminella miljön: klanen.

Klanerna ger en skrämmande bakgrund till de utmaningar samhället nu möter, och ställer oss alla inför frågan: Kan den systemhotande brottsligheten växa sig stark nog för att göra anspråk på själva systemet?

»Texterna i 'Klanerna' ligger långt ifrån en filmatisering eller en Netflixserie. Det är skönt. Bokens styrka är i stället att den vänder blicken mot strukturerna.«
Emil Arvidsson, Svenska Dagbladet

»De undersöker den brottslighet som drivs som effektiva företag, med närvaro på alla nivåer ... Allt hänger ihop och i en omfattning som är svindlande. Det är fruktansvärd läsning.«
Åsa Linderborg, Aftonbladet

»Boken bör läsas av många ... som en varningsklocka. Ingen kommer att lägga den ifrån sig utan att ha lärt sig något om Sverige som redan borde och snart kommer att tillhöra allmänbildningen.«
Roland Poirier Martinsson, Göteborgs-Posten

*

Jan Persson är säkerhetsexpert och har länge arbetat som säkerhetschef inom näringslivet. Han har en bakgrund som polis och har jobbat nära ett decennium för Säpo.
Johannes Wahlström är granskande journalist, statsvetare och antropolog. Han har bland annat tilldelats Stora journalistpriset och Guldspaden för sitt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klanerna : den systemhotande brottsligheten
 2. +
 3. När ingen lyssnar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När ingen lyssnar av Diamant Salihu (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Klanerna : den systemhotande brottsligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väckarklocka
  Carl-Arne Nilsson, 20 november 2023

  Visst, boken är en väckarklocka i någon mån. Det jag saknar är redogörelser om politiska beslut och dess konsekvenser. Politiker har och har haft ett stort ansvar för den situation vi har med kriminaliteten. Blåögdheten hos politikerna är häpnadsväckande.

 2. Samhällsnedbrytning
  Maj-Britt Larsson, 20 november 2023

  Belyser och bekräftar det vi ser händer i dagens samhälle. Borde kanske vara mer informativ om hur brottsligheten tar sig in i vårt samhälle.

 3. Tar klansamhället över?
  Knutte, 31 oktober 2023

  Klanerna är en bok som bygger på FAKTA från förundersökningsprotokoll och domar samt andra öppna källor. Boken är chockerande läsning eftersom den är en total motvikt till det statliga monopolets samt övrig mainstreammedias nyhetsförmedling. Klanernas agerande hotar det meritokratiska samhället. Effektiviteten hos klanerna är hög. Boken är högst läsvärd om än något dyr i förhållande till textmassan.

 4. Intressant tema
  Hussen, 30 oktober 2023

  Ämnet är intressant och bra att det belyses, eftersom naivitet inte leder till önskat resultat.

  Boken var, i mitt tycke, alltför allmänt hållen -ingen beskrivning av infiltratörernas väg in i systemen ej heller några förslag till åtgärder.

 5. Ögonöppnare
  Kurt Åke Sjöström, 6 oktober 2023

  Boken blir säkert en ögonöppnare för väldigt många som saknar kunskap om hur de kriminella nätverken fungerar. Kan säkert också hyfsa till den enfaldiga svenska debatten omkring gängkriminaliteten.

 6. Ett måste att läsa under våldsvågen 2023.
  A.R., 1 oktober 2023

  Boken är särskilt aktuell nu under den svarta september 2023 då 12 personer dog på en enda månad pga skjutningar och sprängningar.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna