Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2023-04-11
Förlag
Mondial
Dimensioner
32 x 205 x 141 mm
Vikt
505 g
SAB
Oepa-c,Oabkba-c
ISBN
9789180022835

När ingen lyssnar

(48 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-11
179 249 Du sparar 70 kr!
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den definitiva storyn om nätverket Foxtrot, dess ledare Rawa Majid -- och hur ingen lyssnade på varningarna om vad som skulle komma att ske.

I en sömnig fransk småstad startar en osannolik kedja av händelser som ska förändra spelreglerna i kampen mot den organiserade brottsligheten. När den krypterade tjänsten Encrochat knäcks kan rättsväsendet i realtid följa kommunikationen mellan drogkurirer, gängledare och tonåriga mordkommandon.

För att rädda liv måste polisen agera snabbt, utan att avslöja att man lyssnar. Bland de kriminella sker allt fler oväntade gripanden. Fram träder också nya spelare och nya nätverk, drivna av heder och hämndlystnad i slaget om narkotikamarknaden. Ett namn kommer särskilt att gäcka utredarna: Den kurdiska räven.

Med den hyllade debuten Tills alla dör gav Diamant Salihu en unik inblick i de kriminella nätverkens inre liv. I När ingen lyssnar fortsätter han teckna en fördjupad bild av ett av samtidens mest akuta samhällsproblem.

»Salihu har utfört en märklig prestation ... jag vet inte hur han lyckas, men den snåriga verkligheten blir en kristallklar berättelse ... Grovarbetet och hantverksskickligheten är imponerande.«
GP

»Salihus insats är inte bara journalistiskt epokgörande, han lyckas också teckna en större bild av ett Sverige som utmanas på ett helt nytt vis.«
Expressen

» Redan två år efter [Tills alla dör] är Diamant Salihu tillbaka med en ny bok som är ännu skickligare skriven.«
Di Weekend

»Jag läser boken som en spårhund, rusar fram utan att lyfta blicken ... Den som är intresserad av bakgrunden till omskrivna skjutningar och mord hittar den här.«
Aftonbladet

»Texten kännetecknas av den kontroll och självsäkerhet som bara riktigt solid research kan ge ... allt omsätts i ett rakt, bladvändande driv.«
DN

» Nödvändig läsning för alla som vill förstå gängkriminalitetens mekanismer ... och har ett driv som gör den svår att lägga ifrån sig.«
Jönköpings-Posten

*

Diamant Salihu (f. 1983) är grävande journalist. År 2021 tilldelades han Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst och Guldspaden för boken Tills alla dör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När ingen lyssnar
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av När ingen lyssnar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppen!
  Agneta C, 20 mars 2024

  Mycket spännande svår att släppa ville läsa ut den på än gång.
  Rekommenderar den varmt till andra att läsa den.

 2. Imponerande bok!
  Vera Li, 16 mars 2024

  Jag kan rekommendera När ingen lyssnar, särskilt för de läsare som vill få en ännu djupare inblick i samhällets mörka baksida. En mycket bra och informativ bok. Ska nu läsa "Tills alla dör" också.

 3. Rekommenderas starkt
  Bungie, 16 maj 2023

  Mycket informativ och bra bok! Rekommenderas starkt för den som vill få ytterligare en inblick över samhällets skuggsida. Läs även "Familjen" och "Tills alla dör".

 4. Helt annat fokus, och betydlig sämre än föregångar
  Benny, 11 maj 2023

  Jag köpte och läste denna boken då jag verkligen uppskattade författarens förra bok (Tills alla dör) - som var en fantastisk studie av gängkonflikten på Järvafältet. Denna tidigare bok detaljerade och förklarade ett gäng ungdomar i Rinkebys förvandling till gängkriminella i konflikt, utifrån ett perspektiv underifrån, där det blir förståeligt.

  Denna bok gör det omvända. Genom att fokusera på polisen ger den ett utifrån perspektiv där inget blir förklarat. Istället för en sammanhängan... Läs hela recensionen

 5. Gedigen research och faktabaserad story
  Niclas , 1 maj 2023

  Mycket lättläst och fängslande bok om gängkriminaliteten och hur polisen lyckades använda Enchro chat till att förhindra ett flertal grova våldsbrott i Sverige.

 6. Nutid?
  silvester jellinek, 26 april 2023

  Att från första till sista sidan få till denna dramatik och iaf få mig att häpna över vad som utspelar sig bakom alla skjutningar, samtidigt är det ett trist konstaterande över vårt misslyckande av att ta vara på människor som kunde valt en annan väg. Imponerande jobb av författaren.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Diamant Salihu