En av dem (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (142.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Alexander Salzberger
Utgivningsdatum
2023-03-17
Förlag
Mondial
ISBN
9789180023467
En av dem (ljudbok)

En av dem Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-03-17

Styckköp

85

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»You Pakistani?«

Hans ögon lyser av förväntan i det kalla kvällsmörkret.

Men i nästa stund hör jag hur ett »Nej« kommer över mina läppar. En rysning går genom kroppen. Hur kommer det sig att jag så instinktivt blånekar att jag skulle ha någon som helst koppling till landet jag föddes i?

När Qaisar Mahmood en dag stannas av ett pakistanskt matbud blir det starten på en resa där han själv till slut drar på sig de färgglada kläderna och ger sig ut på gatorna. Där möter han inte bara en osynlig del av samhället, han finner också ledtrådar till vem han hade kunnat vara.

En av dem är en berättelse om hur det är att arbeta som matbud i ett alltmer segregerat Sverige. Men det är lika mycket en undersökning av gapet mellan värderingar och beteenden hos den svenska medelklassen. I krocken mellan världar, drömmar och kulturer ser Qaisar Mahmood med nya ögon på gigekonomins följder, och sin egen familjs historia.

*

Qaisar Mahmood (f. 1973) är författare och tidigare ämbetsman, numera verksam som managementkonsult. Han är född i Pakistan men växte upp i Tensta. Tidigare har han gett ut en roman och en rad olika fackböcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En av dem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Individen med lådan
    - (Stockholm), 26 mars 2023

    En mycket torr saklig berättelse. Författaren lämnar omdömena till oss läsare/lyssnare vilket jag gillar stort. Uppskattar mycket just detta att författaren inte pådyvlar oss några omdömen.

  2. Helt ok
    -, 22 mars 2023

    Helt ok bok, underhållande men ibland undrar jag om det är livet som imiterar konsten eller tvärtom.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Qaisar Mahmood