Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2023-09-30
Förlag
Mondial
Dimensioner
36 x 204 x 135 mm
Vikt
505 g
SAB
Lz Deripaska, Oleg,Kma.59,Oepa-ma:k.59
ISBN
9789180023641
Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst (inbunden)

Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-30
249
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
NOMINERAD TILL AUGUSTPRISET 2023

»Det finns inga bevis. Vad finns att bråka om? Tror du att jag skulle ha kunnat mörda någon för 25 år sedan utan att det finns några offer, några lik, några namn?«

Sundsvallsoligarken är berättelsen om Oleg Deripaska. En karatekunnig, två meter lång yogautövare som gillar ridning och simning. En av världens rikaste män, ofta beskriven som en av Rysslands mest intelligenta industriledare. En man som går på balett och citerar Tolstoj, och vars fester i Davos är berömda bland världsledare.

Det är också en berättelse om en värld där ryska pengar banat väg för påverkan och inflytande i hela Europa, även i Sverige. Pengar som fått väst att acceptera miljardinvesteringar med ursprung i penningtvätt, utpressning, stöld och mord. Inte minst handlar Sundsvallsoligarken om den ryska regimens operationer, och hur de håller oss gisslan så till den grad att Sveriges regering mitt under ett krig i Europa främjar en putinnära oligarks intressen.

»Som en James Bond-film fast på riktigt.«
Sydsvenskan

»Storligen imponerad.«
Expressen

*

Knut Kainz Rognerud är norsk-svensk granskande ekonomijournalist, författare och dokumentärfilmsproducent. Han har i snart tre decennier granskat maktinstitutioner inom ekonomi och politik. Vid fem tillfällen har han nominerats till Guldspaden som han vann 2005, och han har också nominerats till Stora Journalistpriset och tv-festivalen i Monte Carlos Nymphes D'or.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hur har svenska myndigheter missat ta reda på
  Conny Granell, 8 november 2023

  Svenska blåögda politiker och tjänstemän/kvinnor borde ha denna info förestora beslut om utlänska ägare till känsliga industrier mm.....samt isamma stund ger man en ryss tillträde till tomtmark ev bygge vid Musköbasen....obligatorisk läsning för personer politiker och beslutsfattare
  Bra skriven bok baserad på en mängd fakta mm
  Toppen

 2. Intressant och faktaspäckad
  Kattis C, 8 november 2023

  Läste boken med stort intresse. Svårt att lägga ifrån mig den då jag ville veta mer och mer. Otroligt mycket fakta om spännande och även otäcka händelser. En ögonöppnare.

 3. En bok som måste läsas!
  Per , 23 oktober 2023

  En superintressant och välskriven bok! Ger en djup inblick i hur Putin och hans hantlangare bygger förmögenheter med hjälp av KGB och kriminella gäng. Författaren har gjort en mycket imponerande research.

 4. Mkt Läsvärd
  Sonny Ekeros, 23 oktober 2023

  Välskriven intressant och informativ vad gäller utvecklingen och orsaker till dessa och varför hisorien blir som den blir. Har ökat intresset för att söka orsak och verkan till varför och när krig uppkommer.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Knut Kainz Rognerud