Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-08-17
Förlag
Mondial
Medarbetare
Hussain, Mikael (red.)
Dimensioner
217 x 153 x 12 mm
Vikt
251 g
SAB
Qci
ISBN
9789180023986
Boken dina pengar vill att du ska läsa (inbunden)

Boken dina pengar vill att du ska läsa

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-08-17
147
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Varsågod! Här är din handbok för att fatta bra privatekonomiska beslut. I den har Magdalena Kowalczyk och Mikael Hussain samlat allt du behöver veta för en trygg och sund ekonomi.

Den handlar inte om hur du investerar och blir rik. Utan om hur du får din ekonomi att gå runt utifrån just dina förutsättningar, och hur du undviker vanliga misstag kring pengar. Från praktisk information om lån och skulder till budgetar, vardagsjuridik och check listor. Det är verktygen som lotsar dig rätt i besluts djungeln -- din försäkring mot skuld fällan, helt enkelt.

Exklusivt för Bokus: Tre tips från författarna

1. Du har mer makt än du tror!
Dels har du mer rättigheter som konsument än vad du förmodligen känner till. I boken får du dels en uppräkning av dessa, men framför allt så stärker du din egen makt genom att skaffa dig kunskap! Det är lätt att halka snett om man känner sig lite dum och okunnig, men genom glasklar förståelse för hur du ska tänka kring exempelvis ränta, löptid, inkasso, kreditupplysning och betalningsanmärkningar är du mycket bättre rustad för att använda dina pengar på allra bästa sätt.

2. Strutsa inte
Om och när livet händer, för det gör det ofta, och man halkar efter och pengarna inte går ihop är det lätt att vilja stoppa huvudet i sanden. Det behövs inte, för det finns faktiskt massvis med sätt att reda upp situationen - det gäller bara att veta vad och hur du ska göra. Även det får du konkreta tips på i boken.

3. Det finns en ultimat checklista för lån och krediter
Det är alltid skönt med tydliga ja- och nejsvar på frågor. Och det finns faktiskt ett väldigt enkelt test du kan göra som besvarar frågan huruvida du kan/bör köpa något på kredit eller låna. Det tar ungefär 15 sekunder att göra och är din perfekta försäkring mot att någonsin hamna i Lyxfällan!

*

Magdalena Kowalczyk är civilekonom och känd som programledare för Lyxfällan.
Mikael Hussain är grundare av Anyfin med 15 års erfarenhet inom bank och kredit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Boken dina pengar vill att du ska läsa
 2. +
 3. Din ekonomi : så klarar du kriser och tryggar framtiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Din ekonomi : så klarar du kriser och tryggar f... av Klas Eklund, Shoka Åhrman (kartonnage).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Boken dina pengar vill att du ska läsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Privatekonomi
  Björn Sundkvist, 6 september 2023

  Bra grundinformation om vårt komplicerade samhälle avseende privatekonomi! Borde läsas av alla gymnasieelever och de som tycker pengar är ett svårt ämne att prata om.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Slodkie Uczucia

  Magdalena Kowalczyk

  "S¿odkie Uczucia: Ksi¿¿ka Tortów dla Pocz¿tkuj¿cych" przeniesie Ci¿ w magiczny ¿wiat cukierniczego rzemios¿a, prosto z Twojej kuchni. Z pe¿nym oddaniem i wiedz¿, ta ksi¿¿ka pomöe Ci odkry¿ radö¿ tworzenia tortów, nawet je¿li dopiero zacz...