Det som aldrig fick ske : skolattentatet i Trollhättan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-14
Förlag
Mondial
ISBN
9789180024211
Det som aldrig fick ske : skolattentatet i Trollhättan (e-bok)

Det som aldrig fick ske : skolattentatet i Trollhättan E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-09-14

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Obligatorisk läsning«
DN

»Andlös skildring«
UNT

»Reportagejournalistik av yppersta klass«
DI WEEKEND

Det som aldrig fick ske är en djuplodande skildring av Sveriges första fullbordade skolattentat, i Trollhättan den 22 oktober 2015. Där är gärningsmannen som radikaliserade sig själv framför datorn hemma i pojkrummet. Där är poliserna som sprang in på skolan och hyllades för sitt agerande, men som själva brottas med känslorna efter att ha skjutit ihjäl den unge mannen. Och där är berättelsen om tre familjer som hade flytt till Sverige undan våld och förtryck, men som förlorade sina anhöriga i skolattentatet.

I detta hyllade reportage visar Åsa Erlandsson hur rasism, utanförskap och psykisk ohälsa kan få ofattbara konsekvenser. Och hur gärningsmän världen över uppmuntrar varandra att begå nya skoldåd.

*

»För att hon med virtuos berättarteknik kryper in under skinnet på både mördare och läsare och därmed får oss att inse vidden av ett av de värsta rasistdåden i svensk historia.«
Motiveringen till Stora Journalistpriset, Årets berättare 2017

*

Åsa Erlandsson är journalist och författare och har bland annat tilldelats Stora Journalistpriset, Guldspaden och Advokatsamfundets journalistpris. För boken Drottninggatan (2022) nominerades hon till Guldspaden för grävande journalistik och mottog Wendelapriset för bästa socialreportage.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Erlandsson