Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2024-01-26
Förlag
Mondial
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
235 x 160 x 37 mm
Vikt
643 g
SAB
Vp-c
ISBN
9789180024242

Du sköna nya vård : friska vinnare och sjuka förlorare

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2024-01-26
269
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Att vården i Sverige ska vara jämlik är inskrivet i lagen. Oavsett vem du är eller var du bor ska du ha samma tillgång till sjukvård i världsklass, och den med störst behov ska prioriteras. Men nu larmar allt fler om att utvecklingen går åt motsatt håll.

För över ett decennium sedan genomfördes en av de största reformerna i svensk sjukvård någonsin. Det skulle vara slut med tungrodd byråkrati. Patienten skulle få makt att göra aktiva val. Privata vårdgivare kunde öppna mottagningar var de ville, och skicka notan till regionerna. Men det visade sig snart att konkurrensen om de friska och starka patienterna skulle bli stenhård, samtidigt som få ville ta hand om de sjuka och svaga.

I Du sköna nya vård letar sig journalisten Anna Gustafsson djupt in i både maktens och sjukhusens korridorer för att få svar på frågan: Är den svenska sjukvården verkligen till för alla?

»Anna Gustafsson har i en mycket ambitiös bok skrivit historien om sjukvårdens valfrihetsrevolution och gjort det på ett sätt ingen tidigare åstadkommit; berättande, i ansiktshöjd med hundratals människor.«
Dagens Nyheter

»Boken kan varmt rekommenderas ... den är en nykter sammanställning över en period som troligen i framtiden kommer att betraktas som ett mindre lyckat experiment i hur svensk sjukvård styrs.«
Läkartidningen

»Anna Gustafsson har på ett sällsynt pedagogiskt sätt lyckats samla systemfelen mellan två pärmar. Det är lättläst, engagerande, lärorikt.«
Dagens Arena

»Lyckas på ett tillgängligt sätt förklara hur marknadslogiken i dag går före patienternas behov.«
Aftonbladet

»Ett gediget bokslut över vårdvalsreformen i Stockholm.«
Göteborgs-Posten

*

Anna Gustafsson är journalist på Dagens Nyheter. Hon är sjukvårdsreporter, och har mångårig erfarenhet av att granska kommuner och regioner. Hon har tidigare skrivit boken Konsulterna tillsammans med kollegan Lisa Röstlund. De nominerades till Stora Journalistpriset och Guldspaden för sin granskning av omorganisationen av Karolinska universitetssjukhuset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Du sköna nya vård : friska vinnare och sjuka förlorare
  2. +
  3. Konsulterna : kampen om Karolinska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsulterna : kampen om Karolinska av Anna Gustafsson, Lisa Röstlund (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Gustafsson