Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2024-05-31
Förlag
Mondial
Dimensioner
220 x 150 x 22 mm
Vikt
374 g
SAB
Oepa-c
ISBN
9789180024617

Kvinnor som mördar

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2024-05-31
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»De kunde ha varit två vanliga tjejer. En syster, en flickvän, grannen eller arbetskamraten. I stället blev de inlåsta och isolerade. Hatade och fruktade. Vissa menar att de förbrukat sin rätt att tala, men jag håller inte med. Jag vill lyssna.«

En växte upp i en strikt religiös familj, den andra föddes med kriminella föräldrar. Linda och Jessica har vitt skilda bakgrunder, men båda hamnar snett i livet med missbruk och destruktiva relationer. När alla skyddsnät spricker händer det ofattbara: de väljer att mörda.

Det är ovanligt att kvinnor begår dödligt våld – bara i ett fall av tio är förövaren kvinna. I Kvinnor som mördar skärskådar journalisten Niklas Svensson två av dessa. Varför gick det så långt för just Linda och Jessica? Kunde omgivningen ha gjort mer för att förhindra katastrofen?

»Ömsint men inte ursäktande om två kvinnor som mördat. Och en nattsvart skildring om ett samhälle som sviker.«
Camilla Läckberg

»När barnens skyddsnät inte finns där. Då kan allt gå åt helvete. Låt nästa flicka få den hjälp som Linda och Jessica inte fick.«
Pascal Engman

*

Niklas Svensson är reporter och programledare på Expressen, och har lång erfarenhet av kriminaljournalistik. År 2023 gjorde han dokumentärserien »Inifrån murarna«, om livstidsdömda fångar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnor som mördar
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »