På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2024-05-02
Förlag
Mondial
SAB
Vlba,Vlaa
ISBN
9789180024662

Älskade hatade antidepp

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-05-02
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En av tio svenskar tar antidepressiv medicin. Kanske du själv, förmodligen någon i din närhet. Den som söker vård för nedstämdhet och oro går ofta hem med ett recept på SSRI i fickan, övertygad om att medicinen ska korrigera en kemisk obalans i hjärnan.

Problemet är att det inte stämmer.

I Älskade hatade antidepp går läkaren André Marx till botten med det som bidragit till att antidepressiva på bara några årtionden blivit ett av världens vanligaste läkemedel: myten om kemisk obalans. Han synar läkemedelsbolagens slipade marknadsföring och vad forskningen egentligen säger om behandlingens effekt på kort och lång sikt. Hur många får allvarliga biverkningar? Hur påverkas barn och gravida av att ta antidepressiv medicin? Och hur svårt är det egentligen att sluta?

*

André Marx är specialist inom allmänmedicin. Åren 2020–2023 var han ansvarig läkare på Nedtrappningsmottagningen i Stockholm, där han hjälpte patienter att trappa ner och sluta med antidepressiva mediciner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Älskade hatade antidepp
 2. +
 3. Bli dig själv igen : hur du trappar ner och blir fri från antidepressiva mediciner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bli dig själv igen : hur du trappar ner och bli... av Mats Billmark (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Älskade hatade antidepp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mycket viktig bok
  Johan S, 11 juni 2024

  Andre Marx har gjort en pionjärinsats med denna bok. Det redogörs på ett gediget och utförligt sätt om hur studier och forskning om antidepressiva har styrts och censurerats av läkemedelsbolagen själva. Den tvivelaktiga vetenskapliga grunden för antidepressiva blottläggs, liksom myten om kemiska brister i hjärnan, t ex serotoninhypotesen som numera är vetenskapligt död.

  Boken är viktig som motvikt till mycket av vad vi tidigare har hört via läkemedelsbolagens reklam för miljardbelop... Läs hela recensionen

 2. Borde vara obligatorisk på läkarlinjen!
  Mysbo, 15 maj 2024

  En riktigt bra och välskriven bok om ett enormt känsligt ämne. Många sanningar ser dagen!
  Varje förskrivare av dessa preparat borde läsa den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av André Marx