Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2024-03-11
Förlag
Mondial
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
193 g
SAB
Lz Deripaska, Oleg,Kma.59,Oepa-ma:k.59
ISBN
9789180024778

Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2024-03-11
79
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
NOMINERAD TILL AUGUSTPRISET 2023

»Det finns inga bevis. Vad finns att bråka om? Tror du att jag skulle ha kunnat mörda någon för 25 år sedan utan att det finns några offer, några lik, några namn?«

Sundsvallsoligarken är berättelsen om Oleg Deripaska. En karatekunnig, två meter lång yogautövare som gillar ridning och simning. En av världens rikaste män, ofta beskriven som en av Rysslands mest intelligenta industriledare. En man som går på balett och citerar Tolstoj, och vars fester i Davos är berömda bland världsledare.

Det är också en berättelse om en värld där ryska pengar banat väg för påverkan och inflytande i hela Europa, även i Sverige. Pengar som fått väst att acceptera miljardinvesteringar med ursprung i penningtvätt, utpressning, stöld och mord. Inte minst handlar Sundsvallsoligarken om den ryska regimens operationer, och hur de håller oss gisslan så till den grad att Sveriges regering mitt under ett krig i Europa främjar en putinnära oligarks intressen.

»Väl berättad och väl dispositionerad, så vill man veta något om brottslighet som så att säga rör sig på en världspolitisk nivå, då kan man med fördel ta och läsa den här.«
Leif GW Persson

»Som en James Bond-film fast på riktigt.«
Sydsvenskan

»Storligen imponerad.«
Expressen

*

Knut Kainz Rognerud är norsk-svensk granskande ekonomijournalist, författare och dokumentärfilmsproducent. Han har i snart tre decennier granskat maktinstitutioner inom ekonomi och politik. Vid fem tillfällen har han nominerats till Guldspaden som han vann 2005, och han har också nominerats till Stora Journalistpriset och tv-festivalen i Monte Carlos Nymphes D'or.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst
  2. +
  3. Klanerna : den systemhotande brottsligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klanerna : den systemhotande brottsligheten av Jan Persson, Johannes Wahlström (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Knut Kainz Rognerud