Rovhjärta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Annie Ljung (del 1)
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2021-04-07
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
222 x 144 x 34 mm
Vikt
547 g
SAB
Hc
ISBN
9789180060363
Rovhjärta (inbunden)

Rovhjärta

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-07
245
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Rovhjärta är den första delen i en tät och suggestiv spänningsserie som utspelar sig i Ångermanland - en drabbande kriminalroman inspirerad av folktro, historiska mordfall och 1600-talets häxprocesser.

Annie Ljung har byggt upp ett nytt liv som socionom i Stockholm, långt från hembyn Lockne. När hennes dementa mamma rymmer från äldreboendet tvingas Annie återvända till den plats hon både älskar och hatar. Samtidigt försvinner hennes släkting Saga spårlöst och Annie övertalas att stanna. Vad har egentligen 17-åriga Saga för hemligheter? Har hon rymt, varit med om en olycka eller mördats? Annie blir alltmer indragen i sökandet och tvingas återigen möta demonerna från sitt förflutna.

"Spöken från det förflutna, i en bygd där alla känner eller känner till varandra, jagar genom denna spännande och angelägna debut."

Aftonbladet

"Ulrika Rolfsdotter gör en levande skildring av en glesbygd där den sista lilla lanthandeln håller på att gå omkull. Där finns de som stretar på men aldrig kommer någonvart, där finns de som drar in pengar och de som har gett upp ... en ovanligt stark debut."

Dagens Nyheter

"Mörkt och trolskt i magiskt landskap!"

Femina

"Rolfsdotter lyckas bra med sin intrig och vet hur man bygger spänning. Genom sjuttonåriga Sagas försvinnande lär vi känna människorna omkring både henne och Annie, medan svaret på varför Annie flydde får dröja. Det är effektivt berättat i korta kapitel, men lämnas samtidigt utrymme för miljöer som sätter stämningen. ... Jag ser fram emot att återvända till Annie och landskapet med all sin dramatiska historia och fantastiska natur."

Göteborgs-Posten

" ... en lovande deckardebut som ger lust att läsa uppföljaren."

Blekinge Läns Tidning

"Jag gillar tonen, karaktärerna och inte minst Rolfsdotters noggrannhet i allt från miljöer till väder."

Norra Skåne

"I miljöskildringen finns saknaden efter landskapet, en kärlek som lyser i texten. ... Suget efter deckare är så stort att mycket undermåligt ges ut, men denna debutant från Gävle har en ton som lovar gott. Hon kan mycket väl bli årets stjärnskott på deckarhimlen."

Gefle Dagblad

"När Annie Ljung tvingas mörda sina inre demoner sker det inom ramen för en spännande berättelse till brädden fylld av ond bråd död och tragiska händelser. ... Rolfsdotter knyter ihop det hela mycket skickligt, och romanbygget bildar en fungerande helhet."

Tidningen Ångermanland

"Boken har en balanserad ton och stil i språket, samt fina miljö- och personskildringar. Det är ett angeläget gripande tema och en spännande och stämningsfull intrig med inslag av folktro och mystik, som gör att man associerar en del till Kerstin Ekmans Händelser vid vatten. Man vill ha mer av Annie Ljung."

BTJ

"Det känns att författaren verkligen vet vad hon talar om. Alla platser är noggrant beskrivna och man känner det norrländska vemodet och det vackra landskapet. ... Missa inte den här spännande glesbygdsromanen, en fängslande och välskriven debut som blandar nutid och dåtid i en trovärdig och fascinerande mix."

P4 Västernorrland
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rovhjärta
 2. +
 3. Syndabarn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Syndabarn av Ulrika Rolfsdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Rovhjärta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 20 september 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Rovhjärta är den första delen i en planerad spänningsserie av författaren Ulrika Rolfsdotter, och det är även hennes debutbok. Jag tyckte att boken var riktigt bra. Bra story, bra beskrivna miljöer, bra karaktärer, spännande, och inte förutsägbar. Jag kommer att följa serien i framtiden, och jag kan rekommendera boken.

 2. Stark deckardebut
  betttybook (Sandviken), 13 juni 2021

  Socionomen Annie Ljung har varit i bosatt i Stockholm ända sedan hon sjutton år tidigare flydde från den lilla byn i Ångermanland där hon växte upp. Planen har varit att aldrig återvända, minnena är svåra från tiden då hon kände sig utdömd av invånarna i hembyn. När dementa mamman Birgitta nu irrat ut från sitt boende i kylan och hittas förvirrad och nerkyld tvingas Annie ta sig hemåt för att se till mamman och försäkra sig om att detta inte kan hända igen.

  Annie's pappas kusin Sven ... Läs hela recensionen

 3. Spännande och oförutsägbar debut!

  Det är alltid lite av en chansning att läsa en debutant, det kan vara bra men det kan även var mindre bra. Denna bok hör definitivt till de förstnämnda.

  Annies demenssjuka mamma hittas svårt nedkyld i snön och Annie lämnar sitt hem i Stockholm för att åka tillbaka till sin barndomsby i Ångermanland. En by som hon flytt från många år tidigare. Medan hon är där försvinner sjuttonåriga Saga, en släkting till Annie, spårlöst och Sagas föräldrar ber Annie stanna kvar och hjälpa till med l... Läs hela recensionen

 4. Välskriven
  Susanne Bergquist, 27 april 2021

  En välskriven och spännande deckarhistoria med flera bottnar. Både personer och miljöer beskrivs på ett levande sätt.
  Ulrika är en fantastisk författare och jag ser fram emot nästa bok i serien samt en framtida TV serie.
  Rekommenderas varmt.

 5. Wow vilken bok!
  Malin , 16 april 2021

  Jag är sällan mållös men nu har till och med jag svårt att få fatt i orden. Vilken strålande debut! Historien som utspelar sig i Ångermanlands djupa skogar och trolska vatten griper tag och håller läsaren på sträckbänken från första till sista sidan. Tror jag läste boken i ett enda andetag, så spännande och svår att lägga ifrån sig var den. Beskrivningarna av såväl miljön som karaktärerna är så målande att det är lätt att tro att man själv är på plats i boken. Tro mig när jag säger att den här boken kommer nå topplistor och vinna priser!

 6. Nervkittlande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 13 april 2021

  En ruskigt bra debut som sakta men säkert byggs upp och hela tiden fladdrar det förbi i mina tankar, vem? Varför? och hur...?
  Den bjuder på krypningar in under skinnet samtidigt och den är så välskriven och väldisponerad.
  Såväl språket, karaktärerna och miljöerna är briljanta och de mystiska inslagen som finns ger en extra krydda till berättelsen.
  Jag är djupt imponerad och rekommenderar den varmt.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ulrika Rolfsdotter