Rovhjärta (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (331.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Annie Ljung (del 1)
Inläsare
Angela Kovács
Utgivningsdatum
2021-04-26
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180060370
Rovhjärta (ljudbok)

Rovhjärta Ljudbok

(42 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-04-26

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Rovhjärta är den första delen i en tät och suggestiv spänningsserie som utspelar sig i Ångermanland - en drabbande kriminalroman inspirerad av folktro, historiska mordfall och 1600-talets häxprocesser.

Annie Ljung har byggt upp ett nytt liv som socionom i Stockholm, långt från hembyn Lockne. När hennes dementa mamma rymmer från äldreboendet tvingas Annie återvända till den plats hon både älskar och hatar. Samtidigt försvinner hennes släkting Saga spårlöst och Annie övertalas att stanna. Vad har egentligen 17-åriga Saga för hemligheter? Har hon rymt, varit med om en olycka eller mördats? Annie blir alltmer indragen i sökandet och tvingas återigen möta demonerna från sitt förflutna.

"Spöken från det förflutna, i en bygd där alla känner eller känner till varandra, jagar genom denna spännande och angelägna debut."

Aftonbladet

"Ulrika Rolfsdotter gör en levande skildring av en glesbygd där den sista lilla lanthandeln håller på att gå omkull. Där finns de som stretar på men aldrig kommer någonvart, där finns de som drar in pengar och de som har gett upp ... en ovanligt stark debut."

Dagens Nyheter

"Mörkt och trolskt i magiskt landskap!"

Femina

"Rolfsdotter lyckas bra med sin intrig och vet hur man bygger spänning. Genom sjuttonåriga Sagas försvinnande lär vi känna människorna omkring både henne och Annie, medan svaret på varför Annie flydde får dröja. Det är effektivt berättat i korta kapitel, men lämnas samtidigt utrymme för miljöer som sätter stämningen. ... Jag ser fram emot att återvända till Annie och landskapet med all sin dramatiska historia och fantastiska natur."

Göteborgs-Posten

" ... en lovande deckardebut som ger lust att läsa uppföljaren."

Blekinge Läns Tidning

"Jag gillar tonen, karaktärerna och inte minst Rolfsdotters noggrannhet i allt från miljöer till väder."

Norra Skåne

"I miljöskildringen finns saknaden efter landskapet, en kärlek som lyser i texten. ... Suget efter deckare är så stort att mycket undermåligt ges ut, men denna debutant från Gävle har en ton som lovar gott. Hon kan mycket väl bli årets stjärnskott på deckarhimlen."

Gefle Dagblad

"När Annie Ljung tvingas mörda sina inre demoner sker det inom ramen för en spännande berättelse till brädden fylld av ond bråd död och tragiska händelser. ... Rolfsdotter knyter ihop det hela mycket skickligt, och romanbygget bildar en fungerande helhet."

Tidningen Ångermanland

"Boken har en balanserad ton och stil i språket, samt fina miljö- och personskildringar. Det är ett angeläget gripande tema och en spännande och stämningsfull intrig med inslag av folktro och mystik, som gör att man associerar en del till Kerstin Ekmans Händelser vid vatten. Man vill ha mer av Annie Ljung."

BTJ

"Det känns att författaren verkligen vet vad hon talar om. Alla platser är noggrant beskrivna och man känner det norrländska vemodet och det vackra landskapet. ... Missa inte den här spännande glesbygdsromanen, en fängslande och välskriven debut som blandar nutid och dåtid i en trovärdig och fascinerande mix."

P4 Västernorrland
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Rovhjärta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  -, 9 februari 2023

  Bästa bästa! Spännande och man blir helt fast. Gillade allt med den.

 2. Bra story bra uppläsare
  -, 11 november 2021

  Fantastiskt bra uppläsare! Bra story, hoppas på mer i samma stil.

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 20 september 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Rovhjärta är den första delen i en planerad spänningsserie av författaren Ulrika Rolfsdotter, och det är även hennes debutbok. Jag tyckte att boken var riktigt bra. Bra story, bra beskrivna miljöer, bra karaktärer, spännande, och inte förutsägbar. Jag kommer att följa serien i framtiden, och jag kan rekommendera boken.

 4. Bra, men saknade att känna wow
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 9 juli 2021

  En mysigt spännande bok som fungerade bra att lyssna på. Lagom många namn och jag hängde med i antalet historier i historien utan att bli förvirrad. Egentligen vet jag inte vad jag saknade, det var nog bara sista pricken över i. Att den inte slog mig med häpnad. Men det är en riktigt bra bok med en spännande historia där jag kan ana vem som är mördaren utan att ha det helt klart för mig. Saker kommer fram lite då och då vilket jag gillar. Information tillkommer som gör att jag som läsare ska ... Läs hela recensionen

 5. Ganska standard
  -, 23 maj 2021

  Språkbruket är bra, handlingen flyter på liksom av sig själv. Persongalleriet har en eller flera utvecklingar samtidigt med dramats. Lite irriterande tycker jag att huvudpersonens förhandlingar med sig själv är; för det mesta hamnar hon i sämre läge på grund av just det. Lite klantig tycker jag också att hon är; hon försäger sig och ofta och har en inre drift som hon inte själv riktigt rår på. Häxhistorien verkar helt överflödig och förbättrar inte handlingen ett dugg. Det ingrodda i ett lite... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Ulrika Rolfsdotter

 • Syndabarn

  Ulrika Rolfsdotter

  Andra delen i kritikerhyllade serien om socionomen Annie Ljung är en suggestiv spänningsroman om barns utsatthet, skuld och förträngda trauman. Sommaren är till ända, och höstmörkret har börjat lägga sig över Ådalen. En tidig augustimorgon hittas ...

 • Saaliin sydän

  Ulrika Rolfsdotter

  Uhkaavaa tunnelmaa, vanhoja uskomuksia ja vaiettuja salaisuuksia uudessa dekkarisarjassa Saaliin sydän on raikas ja koskettava jännitysromaani nuoresta sosiaalityöntekijästä, joka joutuu mukaan nykypäivän noitavainoista kumpuavaan pelottavaan tapa...