Atlas : historien om Pa Salt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
De sju systrarna (del 8)
Antal sidor
665
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2023-05-11
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Gabriella Andersson, Mia Ruthman
Originaltitel
Atlas - The Story of Pa Salt
Medarbetare
Mellgren, Lotta (form)
Dimensioner
220 x 145 x 48 mm
Vikt
716 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789180060516

Atlas : historien om Pa Salt

(327 röster)  |  Läs 71 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-11
237
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Atlas: Historien om Pa Salt är den efterlängtade, avslutande delen av Lucinda Rileys fantastiska saga om de sju systrarna. Den tar med läsaren på en resa genom historien och runt hela världen och utgör ett oförglömligt slut på en internationell världssuccé.

De sju systrarna har samlats på båten Titan för att ta ett sista avsked av den mystiska far de alla älskade så djupt. Till allas förvåning valde Pa Salt att ge nyckeln till deras förflutna till den sjunde systern som äntligen hittats. Men för varje sanning som avslöjas uppstår en ny fråga. Systrarna tvingas inte bara inse att de knappt kände sin far, de måste dessutom acceptera att hans sedan länge begravda hemligheter fortfarande kan få konsekvenser för deras liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Atlas : historien om Pa Salt
 2. +
 3. Morden i Fleat House

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morden i Fleat House av Lucinda Riley (pocket).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Det finns 71 recensioner av Atlas : historien om Pa Salt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Upplösningen
  Ylva, 14 januari 2024

  En bok som man inte kan lägga ifrån sig. Sista boken i serien, och man får svar på allt. Så vackert att Harry skrev färdigt boken efter hans mor lämnade jordelivet.

 2. tråkig avslutning på en annars härlig serie
  Helena , 7 januari 2024

  Den här boken skulle antagligen ha varit lika bra som de andra om Lucinda hade skrivit den. De enda sidorna som det händer lite i är de 100 sista och då är man ganska less på att läsa boken. Tyvärr så blev det en rent dålig sista bok.

 3. Toppen kvalitet
  kafé Klavér , 11 december 2023

  Den är lika bra som serien 7 systrar
  Sonen har lyckats att göra sin mors författar arv vidare hoppas han fortsätter i din mors fotspår

 4. Inte färdig än, men roligt
  Iris , 25 november 2023

  Ser fram emot att läsa den klart.
  Läste hela serien och ska läsa om den om några år.
  Kan bara rekommendera den.

 5. Fantastisk upplösning
  Frida , 24 september 2023

  Slutet av en fantastisk historia. Det är många trådar att knyta ihop och ibland blir det lite rörigt. Men en fantastisk bok, om än inte den bästa i serien om de sju systrarna.

 6. Atlas
  Brittmarie Nilsson, 7 september 2023

  En fantastisk bok, en av dom bästa jag har läst, rekommenderar varmt att läsa den. En stor eloge till författaren. Kanon bra.

 7. För mig var boken en besvikelse
  -, 3 september 2023

  Läste de sju systrarna med glädje och engagemang och hade stora förväntningar på den sista boken om Pa. Tyvärr så märks det att den ursprungliga författaren inte finns med till hundra procent. Kändes till slut mer som en plikt att läsa ut boken.

 8. Återförening
  Ulf Hansson, 24 augusti 2023

  Tack Lucinda och din son Harry för att boken blev av!
  I sista boken om de sju systrarna knöts säcken ihop på ett helt magiskt sätt! Vilket slut!!

 9. Fint slut!

  Fint slut på en fantastisk serie!
  Man har lärt sig historia, geografi från världens alla hörn.
  Blir sugen på att besöka alla platser.

 10. Atlas
  Carina , 17 augusti 2023

  Märks att det inte är den ursprungliga författaren. De andra böckerna har varit svåra att släppa men denna tröskar jag mig igenom. Men helt ok.

 11. Så bra!
  A-L J., 8 augusti 2023

  Jag har svårt att lägga ifrån mig boken och vill bara fortsätta läsa. Men jag rekommenderar att ni läser böckerna innan denna. De börjar med De sju systrarna och Maias bok och sedan följer 6 st böcker för de resterande 6 systrarna. Mycket att läsa men så bra böcker!!!.

 12. Underbar
  Siri Johansson (Västerås), 6 augusti 2023

  Vilket härligt och intressant slut på denna bokserie! Jag rekommenderar denna bok, läsvärd från första till sista sida. Bara att ge sig hän och älska.

 13. Lucinda Riley och Harry Whittaker PA Salt
  Christina Edlund, 25 juli 2023

  Hej ! Denna bok är bara ett måste. I denna får man svar på hur det blev med alla personer som varit med i de tidigare böckerna. "De sju syskonen" Vi får läsa om Ryska tsarväldets fall, vilket vi blir en del av.! Första välds kriget m.m. Man får följa Pa från födseln till hans sista suck. Hans starka vilja och begåvning samt hans kärlek till Elle. Hans godhet och värnande om barn är en röd tråd.. Hans förföljare och ondskan finns med honom hela tiden. men godheten och ärligheten segrar.??
  ... Läs hela recensionen

 14. Atlas
  Mirjana Öberg, 21 juli 2023

  Sonen till författaren av de föregående böckerna har fullföljt sitt uppdrag. Skriver mycket bra med ordentliga beskrivningar. Lika svårt som tidigare att gå ifrån boken

 15. En bra slutbok för serien
  Justine13, 20 juli 2023

  Alla har väl varit en smula oroliga för den här boken när allt skulle knytas ihop och Lucinda Riley var döende. Sonen skulle ta över.
  Men eftersom större delan av den här boken är utdrag från Pa Salts dagbok, där stilen inte behöver vara som i de andra böckerna, höll den måttet med råge. Men man måste ha läst de andra böckerna för att den ska vara relevant.
  Några klavertramp som att olika psykopater jagar både Pa och hans dotter(på Irland)vid olika tidpunkter tillhör dom. Väldigt o... Läs hela recensionen

 16. Sju systrarna
  Anne Nyman, 19 juli 2023

  En jättebra summering och upplösning, fint slut och visar att det finns goda människor och de överväger de onda! Tack för alla böckerna i serien, älskar dem alla!

 17. Atlas
  BERIT HELLRON, 18 juli 2023

  Helt otrolig bok! Fick dem på fredags eftermiddag och hade läst ut den till söndagskväll! Kunde inte sluta läsa!!!
  Hela serien"de sju systrarna " så läsvärt
  Inte läst🤔 gör det!

 18. Äntligen
  Meja, 11 juli 2023

  Efterlängtad och underbar.
  Går inte att släppa när man har börjat läsa. Köp direkt så har ni sommarens bästa bok.

 19. Mysig, intressant och sorglig
  Jenny Öhman, 11 juli 2023

  Boken gav alla svar som vävts in under tidigare böcker och lämnar läsaren tillfreds även om ondskan är nog så påtaglig. Det är en bok om djup kärlek, ondska, fattigdom, lyx, historia, kultur och konst. Mycket fascinerande!

 20. Lucinda Riley/ hennes son
  Anki Johansson, 26 juni 2023

  Ingen av böckerna, har läst hela serien, gör mig besviken. Även läst andra böcker av henne, kanon.
  Får en tår i ögat när jag tänker på henne, avliden i sin peak som författare.
  Anki

 21. Vi fick veta
  Birgitta K, 25 juni 2023

  Väntade genom alla böckerna om de sju systrarna om vad deras far var för person. Att hennes son tog upp stafettpinnen efter Lucindas tragiska bortgång skall han ha en eloge för. Lite annorlunda hade det säkert blivit om Lucinda fått avsluta. Vill ändå tacka Harry för att han berättat klart och tydligt om Pa Salts liv. Historien var spännande så man ville verkligen läsa allt trots att det är en "tegelstensroman" och denna blev av lite mer faktamässigt slag. Det har gett ett avslut på bokserien... Läs hela recensionen

 22. Allt fick ett slut!

  Tycker att avslutningen av denna serie boken om Atlas: Historien om Pa Salt kanske skilde sig från de övriga om de sju systrarna. Väntade mig nog något bättre, utförligare men det kan ju bero på att sonen i mångt och mycket avslutade denna serie. I annat fall tror jag att vi läsare skulle känna igen oss på ett annat sätt.
  Är faktiskt lite besviken efter att ha följt de andra böckerna i serien.

 23. Absolut jättebra!!
  Susanne Karlsson, 19 juni 2023

  Sååå spännande, bra!! Jag fullständigt slukade boken! Vad ska jag göra nu??? Känns tomt...Läsa om kanske hela serien, tja varför inte.

 24. Spännande slut på romansvit
  Rosena, 18 juni 2023

  Mycket från tidigare böcker får sin förklaring och denna liksom de tidigare böckerna griper tag i en och man vill bara läsa mer. Hela romansviten rekommenderas varmt!

 25. Sanningen om Pa Salt
  Ann Fransson, 16 juni 2023

  Mycket bra, ett bra avslut på en fantastisk historia.Svårt att lämna boken man vill bara veta mera.Men när man kommit till sista sidan känner man sig nöjd.Vilken historia!"

 26. Upplösningen!!!
  Katarina Gummeson, 16 juni 2023

  Äntligen upplösningen i boken om Plejaderna. Som man har väntat! Och sista boken är förstås väl värd att läsa - för att inte säga nödvändig - om man läst (och tyckt om) resterande böcker i serien. I mitt tycke håller den här boken inte riktigt samma höga standard som de övriga - upplösningarna och förklaringarna känns lite för enkla, konstruerade och till för att för få ihop de lösa trådarna - men man förlåter det eftersom boken ju, som sagt, knyter ihop påsen på ett bra sätt.

 27. Man blir inte besviken
  Maria Karlsson, 16 juni 2023

  Författarna lyckas verkligen "knyta ihop säcken" med denna sista del i serien. Den är spännande och välskriven. Det är rent av imponerande att få ihop allting med tanke på hur många tusen sidor det handlar om.

 28. Läs!
  Marie , 16 juni 2023

  Knyter ihop storyn väl, kanske lite otroligt i vissa delar, men jag är nöjd att få en avslutning på serien. Sträckläste denna precis som övriga och tårarna rann på slutet.

 29. Superbra
  Susanne Steingruber, 16 juni 2023

  Hela serien rekommenderas varmt! Bland det bästa jag läst. Denna sista bok binder verkligen ihop hela serien och man förstår de tidigare böckerna bättre.

 30. Pa salt
  Lisbeth Jakobsson, 16 juni 2023

  En otrolig avslutning på en bra serie. Något alla bör läsa. Synd att hon gått bort, men sonen har lyckats avsluta bra.

 31. Historien om Pa Salt
  Birgit Bodin, 14 juni 2023

  Ska definitivt läsas om man läst dom andra i serien om sju systrar. Den flöt inte på riktigt lika bra som tidigare böcker i serien,

 32. Atlas boken om Pa Salt

  Ett fantastiskt bra avslut på dessa böcker! Alla dessa borde verkligen många läsa,de är så bra!
  Min misstanke från förra boken fick jag bekräftad i denna. Tack!!!

 33. Historien om Pa Salt
  lena olebacken, 5 juni 2023

  En helt underbart slut på historien om de sju systrarna. Ville inte att den skulle ta slut, vill bara ha mer.
  Rekommenderar att alla ska läsa boken.

 34. Så bra
  Lena, 3 juni 2023

  Ville inte den skulle ta slut, en riktigt bladvändare som alla böckerna i serien. Så bra skriven ,Rekommenderar den varmt!

 35. En fantastiskt slut
  radomir baic, 2 juni 2023

  Atlas (Pa Salt) var en efterlängtad bok. Man har blivit en i familjen. Nu efter att man läst ut den sista delen, känner jag mig lite tom och ledsen. De sju systrarna har räddat mig under pandemin och dessa långtråkiga kvällar. Tack till en underbar historia om en otrolig familj.

 36. Ett bra avslut
  Linda Bodin, 1 juni 2023

  Underbar bok - fick tvinga mig själv att lägga den ifrån mig.
  Ville dra ut på det lite :-)

  Ett bra avslut på en underbar serie.

 37. Atlas
  VÄDUREN , 30 maj 2023

  Helt fantastiskt man vill bara sträckläsa boken precis som de andra böckernao de sju systrarna. Har läst halva hoppas resten är lika spännande.

 38. Pa Salt
  Inger Lewin, 30 maj 2023

  En väldigt bra avslutning på böckerna om Sju systrar. Jag sträckläste den på två dagar. Jag kan rekommendera den till alla.

 39. Atlas: Historien om Pa Salt
  Ulla Jacobson, 30 maj 2023

  Boken band ihop de andra böckerna om de sju systrarna och man fick till viss del svar på frågor som uppstått under tidigare läsning, men det verkade lite konstruerat och förenklat och skapade inte samma magi som i tidigare böcker. Man måste ha läst de tidigare böckerna för att få ut något av denna boken. Lite för mångordig.

 40. ATLAS sista delen av "De sju systrarna"
  Anita Isehag, 30 maj 2023

  Hela bokserien på 8 st böcker av författaren Lucinda Riley är otroligt bra. Alla böckerna är som en film man tittar på. Jag har läst många böcker, men de här böckerna lyfter jag till skyarna.
  Böckerna har allt man kan önska sig. Allt annat blir ointressant när dessa böcker finns i ens närhet, vill bara läsa och läsa.

  Äntligen kommer sanningen fram om döttrarnas Far.

  Vi får följa med Pa Salt (döttrarnas Far) när han är liten och hans otroliga liv och äventyr.

  En ... Läs hela recensionen

 41. Atlas Historien om Pa Salt
  Gunilla Schönbeck, 30 maj 2023

  Jag älskar hela denna serien Fantastiskt läsning Svårt att lägga ifrån mig boken. Som läsare får man mycket historia på köpet. Helt underbar

 42. Avslut
  Rosalie Stark, 30 maj 2023

  Fantastiskt bra att få ett avslut på hela serien .
  Superspännande bok väldigt svårt att lägga bort boken ska läsa om hela serien om något år

 43. Bra avslut på underbar serie
  mandrom, 29 maj 2023

  Mycket fängslande och spännande läsning och svar på alla frågorna. Men finns även en undran kvar, vad hände sedan med alla...

 44. Atlas
  KreLotta, 29 maj 2023

  Den avslutande boken i serien 7 systra, av Lucinda Riley, lämnar en saknad av författaren och den lever inte upp till förväntningarna. Det är förståeligt eftersom Lucinda Riley gick bort i cancer innan hon hann slutföra boken. Hennes son tog över ansvaret för att ge ut den.
  Trots det är boken ett måste för att få ett avslut på de fantastiska historierna vi läst i tidigare böcker.
  Mitt tips är att köpa boken just för att förstå vem personen var som döljer sig bakom Pa Salt och var han kom ifrån.

 45. Helt fantastisk bok
  Gerd Linnea Nyström, 28 maj 2023

  Unik berättelse! När man har läst om alla sju systrarna så har jag väntat på att få berättelsen om Pa Salt. Äntligen kom den. Vilka äventyr för den mannen. Vilken fantastisk berättelse. Eftersom jag läst om alla hans flickor så kände jag mig som familjemedlem så det var bara att läsa och läsa boken Atlas. Kunde knappt få något gjort förrann boken var utläst. Slutet en överraskning.

 46. De sju systrar
  Elsa Svendsen, 28 maj 2023

  Vilken härlig och läsvärd avslutning på en serie som är något av det bästa jag läst ,och jag har läst mycket !

 47. Atlas: Pa Salt
  Lena Johansson, 28 maj 2023

  Såå bra! Synd bara att serien tar slut här,
  men med ett underbart slut ändå! Mycket läsvärd serie och trevlig att ha i bokhyllan.

 48. Historien om Pa Salt
  Eija Lindqvist, 28 maj 2023

  Boken kändes bara som en upprepning eller som en komplettering till de föregående böckerna.Stundtals var den rent utav tråkig och slutet var ju förutsägbart.

 49. Bästa bok
  Gunilla Liljegren, 28 maj 2023

  En fantastisk avslutning på böckerna om de sju systrarna.
  Helt omöjligt att sluta läsa.
  Innehållet är fascinerande.
  Lockar till att läsa om de tidigare böckerna.
  Otroligt fina personbeskrivningar

 50. Jättebra
  Ulla-Britt Eriksson, 28 maj 2023

  Alla böcker i serien är fantastiskt bra. Jag har väntat så på den sista. Välskrivna, intressanta och spännande. Lärt mig om olika kulturer och land

 51. 4+ av 5
  Bokdjungeln, 27 maj 2023

  Äntligen är den här, förklaringen vi alla väntat på..Vad ska jag säga mer än att all good things come to an end. Jo jag saknade kanske några delar, men samtidigt är den tillräcklig. Jag är nöjd. Jag får ett avslut. Att Lucinda inte hann skriva färdigt boken innan hon dog är så klart tragiskt men jag tycker att hennes son har gjort ett fint arbete med att avsluta berättelsen. Absolut en av de bättre i serien om de sju systrarna.

 52. Fantastisk
  -, 26 maj 2023

  Ett efterlängtat avslut på en underbar serie. Toppen bra! Tjugo ord minimum varför? Jag har faktiskt inte mer att säga.

 53. Läsglädje
  eva hardmeier, 26 maj 2023

  Underhållande bok som kopplar ihop alla händelser från de tidigare 7 böckerna. Bra skrivet av sonen. Många timmars härlig läsning med miljöer från skilda platser på jordklotet. Tack Lucinda för din berättarkonst.

 54. Sträckläsning!

  Spännande, kunde inte lägga ifrån mig den. Man fick bra koll på varför han hämtade sina döttrar. Och det blev också många tillbakablickar till de andra böckerna. Och fint att få ta del av hela Pa:s bakgrund. Inblickar i andra världskrigets fasor, och även i rasism. En bok som jag rekommenderar varmt.

 55. Att knyta ihop säcken
  Ann Christin , 26 maj 2023

  Boken ger svar på hur allt hänger ihop med systrarna, men lite overklig, det går lite för bra för Pa Salt vad han än råkar ut för

 56. Underbar läsning
  Maria, 26 maj 2023

  En bok som har allt. Läs alla 8 och helst i ordning. Du kommer inte att ångra att du läst dessa.

 57. Boken om Pa
  Gunn Larsson, 26 maj 2023

  En av de bästa böcker jag någonsin läst !! Men man behöver nog ha läst de andra böckerna om systrarna först.

 58. Pa Salt
  Rose-Marie Lovenborn, 26 maj 2023

  Läst de 7 systrarna, som var väldigt bra böcker, men denna bok var strået bättre. Helt fantastisk bok. Rekommenderar varmt att läsa den

 59. Otroligt skickligt skapad story
  Linker, 26 maj 2023

  Fascinerande att efter att ha läst böckerna om systrarna få veta hur deras far fick kontakt med och valde att adoptera dem. Tjocka böcker man slukar i ett nafs!

 60. Super bra serie
  Bente Kristin Lien, 26 maj 2023

  Er ikke ferdig ennå men bra så langt. Hele serien er bra og nå får man svar på det man lurte på fra de andre bøkene. Utrolig bra serie. Håper serien blir filmatisert en gang

 61. Spännande att läsa hur allt hänger ihop!
  Anne Wahlgren, 26 maj 2023

  Har hunnit läsa halva boken nu, kan knappast lägga ifrån mig den. Vill veta hur berättelsen slutar, tack på förhand.

 62. Bra
  KB, 26 maj 2023

  Så bra att få veta hur allt hänger ihop. Nackdelen är att jag mindes inte allt från de tidigare böckerna, men det blev rätt ändå.

 63. Atlas-historien om Pa Salt
  PT, 26 maj 2023

  Intressant att komma tillbaks till alla platser från den första boken! Jag blir sugen på att läsa om all för att hitta vem som är Pa i de olika böckerna.

 64. Bra bok
  Lena Adolfsson, 26 maj 2023

  Jag har bars hunnit läsa halva boken, men den är jättebra och knyter ihop alla frågor från de andra böckerna om systrarna

 65. Fascinerande
  Lotta B, 26 maj 2023

  Så roligt att knyta ihop säcken och få förståelse för allt bakom tidigare böcker. Längtat efter denna bok.
  Mycket trevlig och fantastisk läsning.

 66. Historien om Pa Salt
  Birgit Svensson, 26 maj 2023

  Tyvärr hade det gått för lång tid innan sista boken kom ut. Svårt att hänga med i historien. För att få riktig behållning hade man behövt läsa om berättelserna om systrarna. Det var för många vändningar och ord som kändes onödiga. Upplevs som utfyllnad. Lucinda var en mycket bättre författare än sin son.

 67. Efterlängtad Atlas
  Kerstin Hägg, 26 maj 2023

  Jag har nyligen läst om alla de sju böckerna om systrarna. Ville vara uppdaterad inför denna boken om upplösningen och förklaringen..det var jag glad för när jag läste Atlas.
  Åren har gått och en del glömts bort sedan några av böckerna lästes först..Hade jag bara läst Atlas så hade det blivit mer som en " egen bok" med egen historia.
  I första boken skrev jag noteringar bak med penna vad jag trodde¿.noteringarna stämde.
  Läs och njut¿samma stil i skrivandet som Lucinda Rileys, kändes jättebra..

 68. Efterlängtad
  Carola Samuelsson, 26 maj 2023

  Så bra, sista delen i denna serie & jag önskade att den aldrig skulle ta slut. Hoppas det ändå blir en uppföljare.

 69. Underbart slut på de sju systrarnas historia.
  Mommo , 25 maj 2023

  Lucinda Rileys son skriver med samma lätthet, det är fint flyt i texten. Man vill nog gärna sträckläsa denna sista del!

 70. Pa Salt
  Helén, 25 maj 2023

  Man fick mycket svar på frågorna man fått när man läst de andra böckerna i serien. Pa salt vart mänsklig

 71. Mest efterlängtade boken - ever!
  Millamaria Edén, 25 maj 2023

  Efter att förra sommaren sträckläst böckerna om de 7 systrarna som gav mycket men lämnade ett stort frågetecken efter sig, hörde jag om att den avgörande, avslutande boken var under arbete. Förhandsbokade den direkt möjligheterna gavs. Så började väntan på vecka 20 som hade utlovats som leveranstid. Tidtabellen höll, ivrig och förväntansfull påbörjade jag den hisnade läsningen. Jag var förlorad i berättelsen, allt annat fick vänta. Kunde inte släppa boken, spänningen, nyfikenheten höll i sig ... Läs hela recensionen

Visa alla 71 recensioner

Fler böcker av författarna