De saknade vännernas bok (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
390
Utgivningsdatum
2022-04-14
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Cecilia Falk
Originaltitel
The Book of Lost Friends
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 32 mm
Vikt
263 g
SAB
Hce
ISBN
9789180060950
De saknade vännernas bok (pocket)

De saknade vännernas bok

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-04-14
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Det här är lite Toni Morrison blandat med Huckleberry Finn. ... det blir en odyssé genom USA."

Jenny Lindh i Nyhetsmorgon, TV4

Efterlängtad historisk roman av författaren till Innan ni tog oss.

I den turbulenta tiden efter det amerikanska inbördeskriget ger sig 18-åriga Hannie ut på en farofylld resa för att hitta sin mor och de åtta syskon som alla fördes bort av slavhandlare. Hennes dyrbaraste ägodel är tre blå glaspärlor som hon fick av sin mormor som ett kännetecken. Drömmen är att familjen en dag ska återförenas och att pärlhalsbandet ska bli komplett igen.

1987 börjar Benny Silva arbeta i en skola i en fattig stad i Louisiana. Både elever och föräldrar saknar framtidshopp och har tappat kontakten med sina rötter. Men en dag hittar Benny en hundra år gammal bok som kommer att förändra allt.

"En riktigt härlig sydstatsroman berättad i två tidsplan ... både en historisk skildring som bygger på verkliga händelser, en äventyrsroman och naturligtvis en kärlekshistoria. Här finns både drag från Borta med vinden och Huckleberry Finn. /.../ jag kunde inte släppa boken."

Karlstads-Tidningen

"Åh, vilken berättelse. Jag älskade ju Innan de tog oss, men aldrig kunde jag tro att författaren skulle skriva en ny bok som tog mig med storm. /.../ Författaren lyckas få till magin så att jag färdas genom både tid och rum och allt blir verkligt. Jag kan inte slita mig från berättelsen förrän den är slut och då känns det konstigt att lämna bokens miljöer. Vilken fin läsupplevelse!"

Boktokig
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De saknade vännernas bok
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av De saknade vännernas bok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  Ingrid Johansson, 3 augusti 2022

  Otroligt bra bok och beskrivningarna är mästerliga. Vilken tidsanda som beskrivs, och på samma gång lite av en deckartråd i handlingen.

 2. Saknad och vänskap
  Anna Birgitta (Dalarna), 22 juli 2022

  En lite ovanlig och gripande berättelse om vänner som försvinner. Går det att hitta dem igen? Är vänskapen densamma? Finns den ens kvar? Berättaren beskriver hur hon går tillväga, hur det känns att lyckas och den smärta det innebär att behöva inse att vännerna inte längre finns i denna världen. Hon inser att det är nästan omöjligt att lägga dem bakom sig, men att det är nödvändigt för att orka gå vidare.

 3. Härlig bok
  Eva-Britt Stolt, 4 juli 2022

  Spännande bok. Gillar romaner med historiska perspektiv. Fick många tankar. Mycket finns kvar än idag, fast i annat format. Läs den!

 4. Spännande bladvändare
  Maria, 29 maj 2022

  En spännande och välskriven dubbelhistoria om sent 1800- respektive sent 1900-tal, där båda historierna är lika fascinerande. Jag hade gärna fortsatt läsa om kvinnorna Hannie och Benny hur länge som helst. Jag avundas er som har denna läsupplevelse framför er. Hoppas verkligen att fler av Lisa Wingates böcker kommer att översättas till svenska!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lisa Wingate