I mörkret (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (326.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ulvöserien (del 2)
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2021-10-13
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180061346

I mörkret Ljudbok

(79 röster)  |   Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-10-13

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Intrigen är snyggt uppbyggd och boken håller hög spänningsnivå. Upplösningen överraskar och har en twist som leder två av romanens huvudpersoner vidare mot framtiden. Mycket bra."

Bibliotekstjänst

En iskall vinternatt försvinner en fyraårig flicka från familjens fritidshus utanför Örnsköldsvik. Föräldrarna är utom sig av oro och hela trakten engageras i sökandet. Har hon lämnat huset frivilligt? Eller har någon fört bort henne?

Snart visar det sig att ytterligare en familjemedlem är försvunnen och utredningen blir en kamp mot klockan för Sofia Hjortén och hennes kollegor.

Fallet väcker starka känslor hos Sofia, som väntar sitt första barn om några veckor. Höggravid tar hon upp jakten på den hänsynslösa förövaren som är beredd att offra allt för att få sin vilja igenom.

I mörkret är en nervkittlande och känsloladdad spänningsroman där vi åter får möta utredaren Sofia Hjortén och den avhoppade polisaspiranten Fredrik Fröding.

"Både intrigkonstruktion och karaktärsutveckling finns på minst samma höga nivå som i debuten; av den ofta diskuterade andraboksfrossan märks intet. /.../ Hela karaktärsutvecklingen är välskriven, fantasirik och engagerande. /.../ Intrigkonstruktionen är brilliant och även den fantasirik ... och det blir många spännande turer fram till den dramatiska upplösningen."

Bloggen Kapprakt

"I mörkret är en bladvändare av rang som fängslar, väcker känslor och är omöjlig att lägga ifrån sig. Missa inte! Debutromanen Ur askan tog mig med storm och uppföljaren är minst lika bra. /.../ Hon är redan en stark och självklar stjärna på deckarhimlen och jag vill bara läsa mer om människorna kring Ulvön. /.../ Stora starka känslor är inblandade och väcks även hos mig som läsare på olika sätt. Det är snillrikt presenterat, frustrerande och allvarlig läsning med en spännande katt och råtta lek i centrum. Rekommenderas varmt!"

Agneta Norrgård, boktipsare i P4 Västernorrland

"Intrigen är välkonstruerad och jag fastnade verkligen för berättelsen. Men inte bara intrigen fångar utan även karaktärerna. De har något intressant att berätta och jag kan ta dem till mig. /.../ Miljön bidrar till varför jag tycker om boken så mycket. Boken utspelar sig på Ulvön samt området runt Örnsköldsvik och författaren förflyttar mig dit med sin välskrivna text. Det känns som att jag ser allt med mina egna ögon."

Boktokig

"Det här är en mycket välskriven bok med ett språk som jag tycker mycket om. Det är ett rikt persongalleri med flera intressanta karaktärer och en karaktärsutveckling som öppnar upp för ett fortsatt brett händelseförlopp. /.../ Det här är verkligen en relationsroman där karaktärernas inbördes relationer är intressanta och väldigt komplicerade, vilket till stor del bygger upp spänningen inför en fortsättning."

Basilica bokblogg

"Jag tyckte mycket om Ur askan. Nu har jag även läst uppföljaren, I Mörkret, och kan bara konstatera att den är, minst, lika bra. /.../ Författaren kan verkligen skriva så att det känns som jag ser karaktärerna framför mig."

@kickibokmal

"Wow! Det här är en bladvändare av rang! /.../ Det här är nervkittlande och jag längtar verkligen efter en uppföljare."

@en.bra.bok
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av I mörkret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  -, 24 april 2024

  Bra spännande bok! Så bra att Lina Areklew törs slriva om psykisk ohälsa! Nu blir det tredje boken direkt!

 2. Välskriven och spännande
  -, 3 september 2022

  Kvaliteten var jämnare i den här boken än den första, men jag tyckte inte att den var lika spännande som den första. Beskrivningen av karaktärerna är väldigt bra, de är väldigt olika och man blandar absolut inte ihop dem med varandra (vilket jag gör i en del böcker). Här vet man vem texten handlar om även om man inte vet namnet. Det räcker med hur de beter sig. Väldigt lätt att fästa sig vid dem och även deras privatliv blir intressant. Dock kunde antagonisten i dramat fått en bättre story. ... Läs hela recensionen

 3. Ulvön
  -, 12 mars 2022

  Spännande, lite ruggig emellanåt men bra. Läser gärna nästa bok!

 4. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 11 januari 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken I mörkret är en fristående fortsättning på boken Ur askan. Jag läste den första boken i serien för ett och ett halvt år sedan, och tyckte den var riktigt bra. Och den här boken, uppföljaren I mörkret, var lika bra den. Kan absolut rekommendera böckerna, och jag kommer att följa serien framöver.

 5. Bra deckare
  -, 20 oktober 2021

  En mycket bra bok, svårt att lägga ifrån sig. Mycket läsvärd

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lina Areklew