Incel : Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (213.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Incel (del 1)
Inläsare
Stefan Krakowski
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180062503
Incel : Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris (ljudbok)

Incel : Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris Ljudbok

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-09-01

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"En mycket upplysande bok... starkast intryck gör Krakowskis informanters bottenlösa ensamhet." Nina Solomin, Fokus

Incel är ett begrepp som skrämmer och som ofta förknippas med kvinnohat och våld. Men stämmer verkligen den bilden? Är män som lever i ofrivilligt celibat potentiella våldsverkare och terrorister eller bara ensamma män, bortstötta av samhället? Är de rent av en del av en manlighetskris där kvinnorna håller på att köra om männen utbildningsmässigt och ekonomiskt?

Stefan Krakowski har som en av de första i världen personligen djupintervjuat en rad incelmän som nu berättar om sina liv och avslöjar sina innersta tankar. Boken ger även en unik inblick i den mörkare delen där författaren under falsk identitet infiltrerat incelrörelsen. Han väver också in episoder från sitt eget liv som haft stor betydelse för honom i egenskap av man.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Incel : Om ofrivilligt celibat och en mansroll i kris. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Incel
    -, 6 augusti 2022

    Informativ och intressant. Stefan förklarar en svår problematik på ett sätt som en kan förstå utan att vara insatt i ämnet.

  2. Intressant
    Elvira hård, 4 juli 2022

    Som en kvinna som oftast beskrivs i denna bok (utbildad, miljömedveten och feminist) fann jag denna bok oerhört intressant. Som aktiv feminist tar jag del av fördelarna med att ha en kvinnogrupp som stöttar och diskuterar samhällsfrågor. Män skulle behöva organisera sig och skapa nya communities likt feminister, rasifierade grupper och andra förtryckta grupper i samhället. Jag förvånads av hur dessa män trycker ner sig själva och andra, när energin kan läggas på stötta varandra att hitta en t... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Krakowski