Kvinnomanualen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-04-26
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180063029
Kvinnomanualen (e-bok)

Kvinnomanualen E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-04-26

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vad har Evas bett i äpplet med ätstörningar att göra, varför ser catwalkmodeller så sura ut och hur sabbade Alva Myrdals brist på "djuröga" moderskapet för flera generationer? Anna Björklund granskar det kvinnliga från begynnelsen i paradiset, till vår tid. Ömsom ägnar hon sig åt lustfyllda detaljer inifrån tjejkulturen, ömsom åt iskalla analyser av stora politiska idéer och filosofiska teser.

Med en skarp, personlig och avslöjande blick berättar Anna vad den tidiga grekiska Askunge-sagan säger om kvinnlig vänskap och varför dagens kvinnliga makthavare borde vara avundsjuka på Cleopatras klädstil. Hon har sagts representera en ung, konservativ generation men hennes letande efter ett mer evigt ideal går bortom de gamla politiska sanningarna.

Anna Björklund är född 1990 i Stockholm och startade den prisbelönta podden Della Q. Hon är kolumnist i Aftonbladet och kulturskribent i Göteborgs-Posten och Fokus och har tidigare varit programledare och satiriker i Sveriges Radio. Hon är gift, har hittills tre barn och har hoppat av flera prestigefyllda utbildningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnomanualen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Älskade
    Ellen, 7 maj 2022

    Formuleringsbegåvning på hög nivå. Läsvärd och rolig. Påminner om Anna Wahlgrens Barnaboken med kvinnokärlek och barnperspektiv. Väl värd att läsa. Högsta betyg.

Visa alla 1 recensioner