Handbok i jämställt föräldraskap - Att bli gravid (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (52.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Callin Öhrvall Delmar, Kajsa Linderholm
Utgivningsdatum
2021-08-25
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180063388
Handbok i jämställt föräldraskap - Att bli gravid (ljudbok)

Handbok i jämställt föräldraskap - Att bli gravid Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-08-25

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Som blivande föräldrar är det lätt att tappa greppet om jämställdheten. Det är kvinnan som ska bära och föda barnet, men när det gäller att bli förälder, att ta hand om ett barn - då är kvinnor och män lika vilsna, lika uppfyllda av rusig kärlek, lika mycket förstagångsföräldrar. Vi är alla i lika stort behov av en handbok.

Det finns så många normer och mer eller mindre uttalade regler och förväntningar som säger hur en mamma ska vara, för att hon är kvinna, och hur en pappa ska vara, för att han är man. Vi behöver syna dessa normer, stampa sönder dem, och hålla fast vid våra strategier för att kunna fortsätta leva jämställt - även efter det att barnet har kommit.

Med hjälp av den här boken kan föräldraskapet bli något som berikar och stärker er relation, istället för att kärleken förgörs. Konkreta tips varvas med analyser och personliga upplevelser. Ett femtiotal föräldrar delar på ett ärligt och generöst sätt med sig av sina erfarenheter, och visar att det finns många vägar att gå för att uppnå jämställdhet. Boken tar upp det heterosexuella parförhållandet, men har ett medvetet och öppet tilltal och kan därför läsas av alla, oavsett familjekonstellation. Den kan med fördel läsas även av er som redan har barn, och som vill göra er relation mer jämställd.

Det här liknar ingen annan bok om föräldraskap. Det är inte en bok för mammor eller för pappor, utan en bok för er båda. Så att ni kan gå från förälskelse till förskola - som ett team!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handbok i jämställt föräldraskap - Att bli gravid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så viktiga insikter och budskap delas.
    -, 3 maj 2023

    Pappan till framtida barn och jag lyssnade på boken tillsammans under promenad. På bara två promenader hade vi lyssnat igenom hela. Det kändes fint att ta in informationen tillsammans men få bearbeta och ta in det var och en för sig. Boken lyfter bra perspektiv om utmaningar och verktyg som kan underlätta ALLA faser av en graviditet. Precis som författaren letade efter en bok om jämställt föräldraskap gjorde jag, och denna gång fanns det en!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marie Lok Björk