Bara ett offer (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Probono-serien (del 3)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2022-03-10
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Walse, Henrik (form)
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
232 g
SAB
Hc
ISBN
9789180064095
Bara ett offer (pocket)

Bara ett offer

Pocket,  Svenska, 2022-03-10
69
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bara ett offer Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Bara ett offer är tredje delen i den hyllade Probono-serien om den färgstarka kriminologen Kajan Berglund och den grävande journalisten Aida Svantesson. En spännande och aktuell kriminalroman som handlar både om metoo och det rättslösa skuggsamhälle som många lever i mitt ibland oss.

Aida Svantesson har nyss återvänt till arbetet på Probono-redaktionen efter sin föräldraledighet när hon får ett hett tips. Ett anonymt Instagramkonto pekar ut en känd politiker som våldtäktsman, och en tid senare försvinner han spårlöst. Aida och Kajan börjar nysta i fallet och deras efterforskningar leder dem in i okända världar där människor är beredda att döda för att utkräva hämnd eller dölja sina ljusskygga affärer.

"Kicki Sehlstedt visar återigen att hon tillhör toppen av de svenska författarna i den här typen av samtida spänningslitteratur. ... Som läsare förstår jag samtiden genom Sehlstedt. Hon ger kött och blod till de olika samhällsfenomen som det dagligen rapporteras om i nyheterna. Genom att läsa Sehlstedt får man en förståelse för att det faktiskt är vanliga människor det handlar om."

Bohusläningen

"En stark nu-känsla följer läsaren genom denna bok ... Bara ett offer utspelar sig under Metoo-vintern, som målas fram med träffsäkra penseldrag ... Boken ställer frågor kring vad som förändrades under Metoo och vilka kvinnor som blir lyssnade till."

Aftonbladet

"Kicki Sehlstedt fortsätter att utforska samtiden genom sina huvudpersoner, de sårbara men kraftfulla Aida Svantesson, journalist, och Kajan Berglund, kriminologiprofessor. Meetoo, invandring, kvinnomisshandel, trafficking är några av ämnena som blir levande i spännande och gripande Bara ett offer."

Norrbottens-Kuriren

"Författaren har lyckats kombinera en fängslande spänningsläsning med trovärdiga, viktiga och berörande skildringar av aktuella samhällsproblem på ett sällsynt skickligt sätt."

Bokbloggen Kapprakt

"Hela den fantastiska Probono-serien har något gemensamt - förutom att vara underhållande krim innehåller böckerna aktuell och viktig samhällskritik om flockors och kvinnors utsatta position. ... Riktigt drabbande läsning. ... Så ska bra litteratur vara!"

Bokbloggen Läsa & Lyssna

"Första och andra boken i serien är jättebra, denna är ännu bättre! Jag tycker så mycket om hur den här boken är uppbyggd. Sehlstedt spinner sitt nät och hon gör det så snyggt. ... Sehlstedt lyckas förmedla så mycket med den här bokserien - tempo, spänning, välporträtterade karaktärer samt gripande människoöden och brutala brott."

Bokbloggen Bokhyllan i skuggan

"Det händer mycket i boken, vilket för att den lämpar sig väl för sträckläsning/stäcklyssning. Vi får också en lagom portion privatliv och jag har lärt mig att tycka mycket om både Kajan och Aida och ser fram emot fler böcker om dem och tidningsredaktionen Probono."

Bokbloggen Feministbiblioteket
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bara ett offer
  2. +
  3. För din skull

De som köpt den här boken har ofta också köpt För din skull av Kicki Sehlstedt (pocket).

Köp båda 2 för 148 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kicki Sehlstedt