Amerikansk jord (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2022-03-10
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
American Dirt
Medarbetare
Mellgren, Lotta (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789180064125

Amerikansk jord

(50 röster)  |   Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-03-10
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Amerikansk jord är en bok du aldrig glömmer. En skrämmande aktuell och fullständigt uppslukande roman om en mor och en son på flykt - från Acapulco i Mexiko mot tryggheten i USA.

Nyss var ledaren för knarkkartellen Los Jardineros en omtyckt kund i Lydias bokhandel. Nu har han visat sitt rätta ansikte. Som hämnd för ett avslöjande reportage har hans män dödat hennes journalistmake och ytterligare 15 familjemedlemmar. Endast Lydia och den åttaåriga sonen Luca undkommer. De flyr, först på måfå, sedan norrut. På vägen möter de barmhärtighet och medmänsklighet men också livshotande faror.

Amerikansk jord är en oavbrutet spännande roman om hur långt vi är villiga att gå för att rädda dem vi älskar.

"Jag kan inte minnas när jag läste något så andlöst spännande, med så många oförglömliga personer, skrivet med en sådan inlevelse och kärlek."

Expressen

"Amerikansk jord är helt enkelt en briljant nervpärs, en modern Vredens druvor korsat med Inte utan min dotter. /.../ Det var länge sedan jag läste något så uppslukande."

M-Magasin

"... en litterär koffeinkick. /.../ Otroligt gripande om flykt. Väldigt, väldigt filmisk. Går inte att lägga ifrån sig. En väldigt bra bok! /.../ Läs boken, ta del av debatten sedan!"

Jenny Lindh, TV 4 Nyhetsmorgon

"Amerikansk jord är boken som är smått omöjlig att lägga ifrån dig medan du läser och sedan omöjlig att glömma och sluta tänka på när den är slut. /.../ Det här är läsning som är läskig, gripande och sjukt spännande. Jag förväntar mig att det blir en av årets stora boksnackisar."

Blekinge Läns Tidningar

"Amerikansk jord blir på samma gång en skrämmande inblick i det omänskliga lidande som knarket får med sig men också den gemenskap och generositet som människor kan visa i utsatta situationer. En bladvändare och en roman som lever kvar i minnet."

Nerikes Allehanda

"Cummins berättelse är otroligt spännande och välskriven."

Karlstads Tidningen

"Amerikansk jord är den där typen av bok där man som läsare kommer på sig med att inte ha andats på 462 sidor. Den thrillerartade handlingen berättas i ett rasande tempo. /.../ Amerikansk jord är en berättelse om mod och medmänsklighet i flyktingleden och på härbärgena längs vägen, men också om ett Mexico sönderslitet av droghandel och dominerat av korruption och kriminella nätverk."

Alingsås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Amerikansk jord
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Amerikansk jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Amerikansk jord
  Karin Sinclair, 16 april 2024

  För seg och långsam 456 sidor om o om igen. Händelselös och ett intetsägande slut om hur familjens frsmtid artade sig

 2. Stark
  Sofie Lindqvist, 28 januari 2023

  Stark berättelse och målande beskrivningar av flykten. Dock lite för mkt spanska ord/uttryck emellanåt. Har man inte språket med sig blir det lite för mkt av det emellanåt.

 3. En kluven bok ,både bättre och sämre än hypen
  Fabbe, 9 januari 2023

  Läste boken precis nu efter alla hyllningar jag läst om den och hade såklart skyhöga förväntningar. Dessvärre både införlivades dessa och inte. Storyn och ämnet är hyperaktuellt, intressant och för mig hade jag inte full koll på hur situationen ser ut i verkligheten. Däremot lämnar en del annat i boken att önska. Karaktärerna är platta och känns som tagna ur en dagsåpa. Relationen mellan Huvudkaraktärerna känns väldigt krystad. Sedan hjälper det inte huvudkaraktärerna även har en saftig plot ... Läs hela recensionen

 4. Spännande och lärorik
  Kristina Nilsson, 2 augusti 2022

  Efter att ha läst "Bön för de stulna" och "De förlorade barnen" upplever jag denna som ett komplement till dessa; driven och informativ, spännande och ämnet är viktigt. Dock lite tillrättalagd och senare delen av boken tappar känsla.

 5. Hög puls från första till sista sidan
  Emilie Johansson, 25 juli 2022

  Längesedan jag läste en bok som var så här spännande från första till sista sidan. En av de bästa böckerna jag har läst.

 6. 5
  Bokdjungeln , 12 juli 2022

  Satfläsk vad bra denna bok är! Jag har inte velat lägga den ifrån mig. Att författarinnan hoppar mellan personer tycker jag inte gör något för det är ändå så tydligt ur vems perspektiv det handlar om. Jag som bland annat studerat statsvetenskap en termin i Mexiko (och besökt många av platser som nämns) uppskattar verkligen de spanska orden som smyger sig in. Jag förstår dock att en som inte kan spanska kanske inte uppskattar det lika mycket.
  Jag blev väldigt tagen av handlingen och ville ... Läs hela recensionen

 7. Mycket smärtsam men viktig läsning
  Eva Hågard, 10 maj 2022

  Det var länge sedan jag blev så berörd av att läsa en bok, en berättelse om människor som flyr från vidriga förhållanden i Sydamerika och att detta pågår just nu i denna stund.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Jeanine Cummins