Jag vill riva upp himmel och jord (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2023-08-21
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Berglin, Ilse-Mari (form)
Dimensioner
29 x 185 x 125 mm
Vikt
350 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180064743
Vanliga sökord
Ottar
Jag vill riva upp himmel och jord (inbunden)

Jag vill riva upp himmel och jord

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-08-21
239
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jag vill riva upp himmel och jord Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Elise föds år 1886 som det sjuttonde av arton barn i en norsk prostfamilj. När hon ser moderns söndertrasade kropp växer ilskan inom henne. Än större blir den när hennes älskade lillasyster Magnhild förskjuts från familjen efter att ha blivit gravid. Här föds Elises vilja att protestera, hjälpa och förändra, något som ska följa henne livet igenom och ta henne från Norge, vidare till Danmark och slutligen Sverige.

Jag vill riva upp himmel och jord är en känsloladdad roman om Elise Ottesen Jensen, mer känd som Ottar. En kvinna som levde ett liv präglat av både ljus och mörker, men som alltid hade förmågan att vända sina sorger till en inneboende kraft. Marie Lok Björk har inspirerats av hennes öde och skrivit en innerlig roman om en av världens främsta kämpar för kvinnlig sexuell frihet. Vem var egentligen kvinnan som grundade RFSU? Vilka händelser formade henne? Och hur fann hon modet att trotsa Sveriges lagar och riskera fängelse för den kamp hon trodde på?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag vill riva upp himmel och jord
 2. +
 3. Att välja ett liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att välja ett liv av Marie Lok Björk (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag vill riva upp himmel och jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!!
  Emelie, 5 november 2023

  Läs den och lär dig ett stycke kvinnohistoria! Älskade allt med den här boken, den är spännande och gripande och berörde mig djupt. Känner djup vördnad för en av våra största kämpar för kvinnlig sexuell frihet! LÄS!!

 2. Jag vill riva upp himmel och jord
  Charlotte Malmefeldt, 30 oktober 2023

  Har lärt mig mycket om hur ont kvinnor fick lida förr och har lärt mig mycket om hur Elise Ottesen Jensens liv såg ut innan hon blev känd som Ottar.

 3. Wow!
  veronicas_bok_bak_liv, 17 september 2023

  År 1886 föds Elise som är barn sjutton av arton i en prästfamilj. När hon ser sin mors söndertrasade kropp efter så många graviditeter och arbete växer ilskan inom henne. Och ilskan växer än mer när hennes lillasyster förskjuts från familjen efter att ha blivit gravid. Nu föds viljan att protestera, förändra och hjälpa kvinnor till ett bättre liv och en bättre värld.

  Jag kan bara säga Wow - vilken fantastisk bok. Efter att jag läste Maries förra bok "Att välja ett liv" som var en av... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marie Lok Björk