Jag vill riva upp himmel och jord (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (285.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lo Kauppi
Utgivningsdatum
2023-08-21
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180064767

Jag vill riva upp himmel och jord Ljudbok

(64 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-08-21

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Marie Lok Björk är en mästare på att ge Elise Ottesen Jensen liv igen. Intressant och inlevelsefullt."

Smålands-Posten

Elise föds år 1886 som det sjuttonde av arton barn i en norsk prostfamilj. När hon ser moderns söndertrasade kropp växer ilskan inom henne. Än större blir den när hennes älskade lillasyster Magnhild förskjuts från familjen efter att ha blivit gravid. Här föds Elises vilja att protestera, hjälpa och förändra, något som ska följa henne livet igenom och ta henne från Norge, vidare till Danmark och slutligen Sverige.

Jag vill riva upp himmel och jord är en känsloladdad roman om Elise Ottesen Jensen, mer känd som Ottar. En kvinna som levde ett liv präglat av både ljus och mörker, men som alltid hade förmågan att vända sina sorger till en inneboende kraft. Marie Lok Björk har inspirerats av hennes öde och skrivit en innerlig roman om en av världens främsta kämpar för kvinnlig sexuell frihet. Vem var egentligen kvinnan som grundade RFSU? Vilka händelser formade henne? Och hur fann hon modet att trotsa Sveriges lagar och riskera fängelse för den kamp hon trodde på?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Jag vill riva upp himmel och jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Livet förr
  - (Ystad), 25 april 2024

  Intressant men sorglig!

 2. Gripande berättelse
  -, 3 april 2024

  Om en kvinna som gjorde skillnad! Fick stanna upp emellanåt då det var så sorgligt det som hände Elises syster Magnhild, när hon blir gravid skickas till Danmark, vet inte vad som händer i hennes kropp och vet inte hur barnet ska komma ut.

 3. Ett gripande porträtt av en fantastisk kvinna!
  -, 10 mars 2024

  Välskrivet och mycket läsvärt!

 4. Fantastisk!!
  Emelie, 5 november 2023

  Vilken underbar bok. Älskade att lyssna på denna om en sann kvinnorättskämpe. Både underhållande, gripande och att lära sig en bit av vår historia!

 5. Säger bara Wow!
  veronicas_bok_bak_liv, 17 september 2023

  År 1886 föds Elise som är barn sjutton av arton i en prästfamilj. När hon ser sin mors söndertrasade kropp efter så många graviditeter och arbete växer ilskan inom henne. Och ilskan växer än mer när hennes lillasyster förskjuts från familjen efter att ha blivit gravid. Nu föds viljan att protestera, förändra och hjälpa kvinnor till ett bättre liv och en bättre värld.

  Jag kan bara säga Wow - vilken fantastisk bok. Efter att jag läste Maries förra bok "Att välja ett liv" som var en a... Läs hela recensionen

 6. Årets bok
  -, 9 september 2023

  Bladvändare! Maria Lok Björk har med sitt språk och författarglädje gjort det igen! Jag kunde inte sluta läsa om denna fantastiska kvinnas liv men fick emellanåt pausa för att påminna mig om att boken är baserad på en ohygglig verklighet som vi inte får glömma.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Marie Lok Björk