Fjällsjön (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kalla fall Nordkalotten (del 1)
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2023-10-18
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Eineus, Jörgen (form)
Dimensioner
223 x 145 x 26 mm
Vikt
402 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180065801

Fjällsjön

(10 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-18
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Fjällsjön är första delen i serien om Kalla fall Nordkalotten.

"Välskrivet, trovärdigt och lättläst med en intressant kvartett karaktärer." Monica Lindgren, Go'kväll

En kylig höstkväll samlar kommissarie Britta Lindén sitt nya, tvärnordiska team på Torneträsk strand. Därifrån syns ön dit finländaren Seppo Mannela begav sig för tjugo år sedan för att fiska med sina vänner. Det var även där han senast sågs i livet. Simmade han tillbaka till land för att i hemlighet börja ett nytt liv någonstans? Drunknade han i det kalla vattnet? Eller blev han mördad och kroppen sänkt i den djupa sjön?

Team Kalla fall Nordkalotten har sin bas i Kiruna, i en byggnad som hotas av gruvan. Gruppens uppgift är att ta reda på sanningen där gamla utredningar gått bet. Med hopp om att få ge anhöriga ett avslut kämpar teamet mot både inre stridigheter och ett skoningslöst klimat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fjällsjön
 2. +
 3. Dödens vik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödens vik av Kate Rhodes (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fjällsjön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande första del i kriminalserie
  Marias bokhylla, 21 december 2023

  3,5/5

  Ett nytt, tvärnordiskt, team har skapats för att lösa kalla fall. Det första fallet de ska lösa är försvinnandet av finländska Seppo Mannela. Han sågs senast på en ö i Torneträsk dit han tagit sig med några vänner för att fiska. Sedan den kvällen har han inte setts till och ingen vet vad som hänt. Gruppen har egentligen sin bas i Kiruna men hamnar i Kemijärvi där Seppo bodde. Försvann han frivilligt för att börja om på nytt, råkade han ut för en olycka, eller var det något mörk... Läs hela recensionen

 2. Spännande - Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 26 november 2023

  För tjugo år sedan begav sig Seppo Mannela ut för att fiska med sina vänner, sedan dess har ingen sett honom. Frågan är - Har han tagit sig tillbaka till land för att i hemlighet börja ett nytt liv? Drunknade han i det kalla vattnet? Eller blev han mördad och ligger sänkt i den djupa sjön? Kommisarie Britta Lindén samlar sitt team för att lösa gåtan.

  Det här är den första boken i serien om kalla fall nordkalotten. Det är en välskriven bok som utspelar sig i Norrland. Miljöbeskrivnin... Läs hela recensionen

 3. Rekommenderar
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 18 november 2023

  För att vara parets debut så måste jag säga att den var kanon. Boken var spännande och välskriven. Älskade karaktärerna som var oerhört färgstarka. Jag hoppas att jag får läsa mer böcker av författarna.

 4. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 31 oktober 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Fjällsjön, är författarparet Anna-Karin och Björn Olofssons deckardebut. Och enligt mig är det en mycket bra debut. Jag gillade verkligen att läsa om dom fyra personerna, Britta, Nikki, Odd, och Jay, i gruppen Kalla Fall Nordkalotten, med basen i Kiruna. Och jag kommer helt klart att följa bokserien i framtiden. Jag lyssnade på boken, som var, som vanligt, superbra inläst av den fantastiska Lo Kauppi.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna