Det här är Babylon : en biografi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2023-11-08
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
How to say Babylon
Medarbetare
Söderberg, Anna (form)
Dimensioner
225 x 145 x 33 mm
Vikt
500 g
SAB
Gz Sinclair, Safiya
ISBN
9789180065863

Det här är Babylon : en biografi

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-11-08
237
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Under Safiya Sinclairs barndom blir hennes far som tillhör en strikt rastafarisekt orolig för att västerländsk kvinnlighet skulle göra Safiya och hennes systrar moraliskt svaga och orena. Han förbjuder smink, smycken, avvikande åsikter och vänner och tvingar dem att ha kläder som täcker armar, ben och hår. Genom mammans böcker och poesin håller sig Safiya vid liv och får ett verktyg som hjälper henne att hitta sin röst och säga ifrån. Uppvaknandet leder till sammandrabbningar med hennes far, vars ilska och paranoia exploderar i tilltagande våld. När Safiyas röst växer, lyriskt och poetiskt, är brytningen till slut oundviklig.

Det här är Babylon är berättelsen om en kvinna som bryter med sin fars patriarkala åsikter och repressiva kontroll och hittar sin röst som kvinna och poet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det här är Babylon : en biografi
 2. +
 3. Rent hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rent hus av Alia Trabucco Zerán (inbunden).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Det här är Babylon : en biografi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok svår att släppa
  Tess, 24 november 2023

  En känslomässigt stark bok där vi får följa Safiya. Delar i berättelsen är skrämmande relevant även idag och det är tuff läsning även om det även finns mycket värme i den.

  Kan rekommendera den till dig som vill lära dig mer om Jamaica och rastafari men oavsett är det en bok som behandlar svåra ämnen på ett väldigt starkt sätt. Fin bok som stannar kvar i tankarna även efter sista sidan.

 2. Sorglig men hoppfull biografi
  fru Månsson, 8 november 2023

  Safya föds in i en trasig familj där både mamma och pappa har svåra uppväxter som påverkar deras nya familj. Fyra syskon som dras in i pappas övertygelse om att de är utsatta för komplotter från alla håll, att alla andra oliktänkande är orena och att familjen bör hållas åtskilda från världen utanför, eller som pappa kallar det: "Babylon". Det är en berättelse om fattigdom och hederskultur och det är tungt och hemskt sorgligt bitvis men ändå fascinerande läsning, hoppet vill ju vinna, att Safi... Läs hela recensionen

 3. Gripande och vacker uppväxtskildring
  Lisa, 7 november 2023

  Först kände jag mig lite skeptisk, hade ingen kunskap alls om rastafari och upplevde boken väl faktafokuserad. Snabbt blev det dock en väldigt spännande och gripande roman. Även om rastafari ligger till grund för berättelsen är det lika mycket en uppväxtskildring om en dysfunktionell familj och en ung kvinnas frigörelse ifrån denna, eller främst sin pappa. Det var en gripande berättelse, stundtals hemsk och otäck, men också med mycket ljus och värme. Rekommenderar den verkligen!

 4. En gripand bok
  Cilla, 5 november 2023

  En gripande berättelse om en kvinnas uppväxt i Jamica och frigörelse från sin kontrollerande pappa. Uppväxten var kantad av fattigdom och våld, hon visste aldrig när slagen skulle komma. Familjen gick som på äggskal. Sinclair tog sig med sin mors hjälp vidare i livet, ett liv kantat av depression occ dålig samvete. Gripande bok som är svår att lägga i från sig.

 5. En gripande historia
  Maria, 5 november 2023

  En biografi kan skrivas så läsaren hummar intresserat eller inte alls bryr sig om vad som kommer att hända efter de 50 första sidorna eller så kan den, som "Det här är Babylon: en biografi" gripa tag i sin läsare så att den är svår att lägga ifrån sig. I boken följer vi Safiya Sinclairs uppväxt på Jamaica, i en familj där den unga modern redan från 19 års ålder kommer att viga sitt liv åt att följa sin partner, pappan till hennes barn, en man som valt att leva ett liv som rastafari. Vi får fö... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Safiya Sinclair