Borde vara tacksam (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2024-01-10
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
18 x 210 x 122 mm
Vikt
410 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180066143

Borde vara tacksam

(7 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-01-10
219
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Det här är en toppbok! Hon har direkt hittat sin stil. Det handlar om generationsklyftor, kulturkrockar, men framför allt är det otroligt drivet skrivet. Och det är humor i berättelsen och samtidigt jättemycket att fundera över. Underhållande och tänkvärd!"

Johan Anderblad, Nyhetsmorgon TV4

Varm och träffsäker skildring av rotlöshet, mellanförskap och en sårig far-dotterrelation.

Mizan och hans dotter Nadira befinner sig hundratals mil från varandra, både geografiskt och kulturellt. Mizan saknar hemlandet, sin döda hustru och den dotter han inte längre förstår sig på. Efter ett nervsammanbrott tvingas han delta i en samtalsgrupp för att lära sig tänka positivt.

Samtidigt, i London, har Nadira precis dumpat sin kille. Hon är 30, bostadslös och äger inte ens några bestick. När Nadira träffar Camilla inser hon att det liv hon vill leva är ännu längre bort från Mizans ideal än hon tidigare trott.

Under julledigheten hemma i Sverige förvärras konflikterna och snart briserar tillvaron. Men ibland kommer hjälp från oväntat håll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Borde vara tacksam
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Borde vara tacksam. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker men tragisk!

  Relationer kan ju vara väldigt svåra att hantera, speciellt när man har olika förväntningar på varandra, förutfattade meningar eller oförmågan att se den andra personen.

  "Borde vara tacksam" är en berättelse om Mizan och Nadira, en far och en dotter, som försöker återskapa sin trasiga relation. Båda har ett tungt bagage och vill så gärna att det ska bli bra men de ser inte varandras problem, uppfattar inte att de kanske stjälper varandra istället för hjälper. Det är flera gånger som ... Läs hela recensionen

 2. Söt och lättläst
  Kristin (Göteborg), 1 mars 2024

  En trevlig debutbok från den här författaren. Lättläst, söt och smårolig emellanåt. Saknar lite djup i den för att kunna ge den toppbetyg. Men absolut värd att läsa! Kan tänka mig att läsa fler böcker av författaren.

 3. Känslofylld bladvändare
  Sofie, 7 januari 2024

  En stark berättelse om att famla i relationerna med sina närmsta och hur låst man kan bli av förväntningar och förutfattade meningar om ens person. Och hur vet man ens själv vem man är när man helt bytt sammanhang?

  Författaren beskriver skickligt hur någons starka välvilja kan uppfattas som kvävande för någon annan och hur både frustrerande och komiskt det blir i ett utifrånperspektiv. Det bjuds dessutom på några tankeväckare och språkliga diamanter.

  Karaktärerna är älskvärd... Läs hela recensionen

 4. Träffsäkert om förväntningar och relationer
  Reb, 6 januari 2024

  En träffsäker beskrivning av relationen mellan en dotter och en pappa i varsin livskris: Vi får ta del av bådas perspektiv av samma händelser, som också speglas genom konversationer med utomstående. Det är ett skickligt och kärleksfullt stilgrepp som ger karaktärerna djup. Visst fnissar jag åt karaktärernas högaktuella betraktelser om omvärlden, men jag gråter också (en hel del) av igenkänning. Det är lätt att känna igen sig i relationen mellan ett barn och en förälder när den låser sig av fö... Läs hela recensionen

 5. Hög igenkänningsfaktor med skratt och tårar
  Aina Miyagi Magnell, 4 januari 2024

  För personer med invandrarbakgrund, andra generationen invandrare, människor som vågat flytta utomlands, bryta loss från föräldrars förväntningar, eller försöker hitta sin väg i livet, är den här boken så otroligt aktuell.

  Med en träffsäkerhet och äkthet navigerar Sonia ämnen som kultur, familjerelationer och mellanförskap med både humor och vemod. Det gör hennes debutroman väldigt lätt att relatera till och man kastas mellan skratt och frustration på ett väldigt skickligt sätt. Hen... Läs hela recensionen

 6. En gripande och tankeväckande berättelse
  Anna Linnéa, 30 december 2023

  "Borde vara tacksam" är en välskriven bok om rotlöshet och längtan efter samhörighet. Den tar upp viktiga frågor om kultur, identitet och relationer. Jag uppskattade hur boken utforskade de komplexa dynamikerna som kan uppstå inom en familj och hur de kan påverka individernas självbild och självkänsla. En sårig far-och-dotterrelation som gav perspektiv från bådas sida.

  Rekommenderar till alla som är intresserade av djupa och emotionella berättelser. Den kommer få dig att tänka och känna på många olika sätt.

 7. Vill ha mer..
  Cilla, 27 december 2023

  Upplevde många känslor genom denna fantastiska bok. Kände oro och kärlek för Mizan och stress över Nadiras livssituation.
  En varm bok om relationen mellan en far och dotter, kulturkrockar och förväntningar. En bok som ger mersmak, förståelse/insikt i vilka inre konflikter som kulturkrockar kan leda till.. nu väntar jag, Sonia, på en fortsättning ❤️

Visa alla 7 recensioner