Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Överlevarna (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2020-08-03
Upplaga
1
Förlag
Hegas Förlag
Översättare
Marie Helleday Ekwurtzel
Originaltitel
Daisy and the Deadly Flu: A 1918 Influenza Survival Story
Illustratör/Fotograf
Matt Forsyth
Dimensioner
216 x 150 x 14 mm
Vikt
350 g
SAB
Hcg
ISBN
9789180080088

Sara och spanska sjukan : en berättelse om att överleva influensan 1918

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-08-03
228
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Överallt pratas det om det nya viruset. De kallar det spanska sjukan och det ryktas om att alla som får det dör. Året är 1918 och Sara får höra att hennes bästa väns familj har blivit sjuka. Kan det vara den farliga spanska sjukan som till slut nått deras stad? Sara vet att hon också kan bli sjuk om hon går för att hjälpa dem. Men hon kan ju inte bara lämna sin bästa vän i sticket.

Historia är en bra utgångspunkt för diskussion. Denna berättelse ger ett personligt perspektiv på ett historiskt skeende och är ett perfekt underlag för dig som vill kunna samtala om covid-19, sjukdomar och rädslor. Det är en nervkittlande berättelse för alla historieintresserade och spänningssugna i mellanåldern.

Hegas böcker - lätta att läsa. Svåra att motstå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sara och spanska sjukan : en berättelse om att överleva influensan 1918
  2. +
  3. Alice och attacken : en berättelse om attacken mot Pearl Harbor 1941

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice och attacken : en berättelse om attacken ... av Mayumi Shimose Poe (inbunden).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sara och spanska sjukan : en berättelse om att överleva influensan 1918. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väcker nyfikenhet och kunskapstörst

    Året är 1918 och överallt i det lilla samhället runt Sara pratar folk om den nya influensan. Redan nu har flera släktingar som bor i storstäder dött och alla är rädda att smittan ska nå deras lantliga samhälle.
    Så plötsligt blir bästa vännens familj sjuka och Sara förmanas att hålla sig på avstånd. Men det är svårt att se sin vän gå på knäna samtidigt som han omvårdar sin sjuka mamma och syskon. Kan hon verkligen strunta i att hjälpa? Vågar hon utsätta sig för närkontakt med viruset? Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Julie Gilbert