Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Överlevarna (del 6)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2023-01-09
Upplaga
1
Förlag
Hegas Förlag
Översättare
Peter M Eronson
Originaltitel
Ruth and the Night of Broken Glass
Illustratör/Fotograf
Matt Forsyth
Dimensioner
216 x 150 x 14 mm
Vikt
300 g
SAB
Hcg
ISBN
9789180087957

Lea och Kristallnatten

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-01-09
228
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När Hitler bestämmer att alla judar ska straffas förändras livet för Lea. Plötsligt får Lea inte köpa mat i den vanliga affären längre. Hon får inte längre gå i sin vanliga skola. Hon blir jagad och överfallen. Och en natt blir det ännu mer våldsamt i staden. Fönster till judiska butiker slås sönder, flera synagogor sätts i brand och många judar släpas ut från sina hem och ner till torget. Där blir de förnedrade och slagna. En av dem är Leas pappa. Vad ska hon göra?

Serien Överlevarna gestaltar historiska händelser för nutidens barn. Genom den personliga berättelsen om ett annat barn kan läsaren leva sig in i viktiga frågor, som hur du påverkas av att bli betraktad som en sämre människa. Någon som ingen vill bo granne med. Dessa frågeställningar kopplar samman historia och nutid. Boken är en fin grund för diskussioner om krig, mod, människovärde, familj och vänskap.

Hegas lättlästa böcker väcker läslusten hos barn och unga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lea och Kristallnatten
 2. +
 3. Alice och attacken : en berättelse om attacken mot Pearl Harbor 1941

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice och attacken : en berättelse om attacken ... av Mayumi Shimose Poe (inbunden).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lea och Kristallnatten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det här är en riktig bladvändare
  Gullis lästips (Rönninge), 15 februari 2023

  Det här är en bok som tar oss tillbaka till historiens mörkaste händelser - Förintelsen.

  Boken ingår i den fristående bokserien "Överlevarna" som berättar om avgörande händelser i vår historia som berättas utifrån en flickas perspektiv. Böckerna belyser de hjälteroller som flickor och kvinnor har spelat i olika historiska händelser.

  I boken "Lea och Kristallnatten" får läsaren utifrån flickan Leas utsatthet, mod och förtvivlan leva sig in i det som blir avgörandet till Fö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emma Carlson Berne