Television without frontiers (häftad)
Format
Häftad
Språk
Engelska
Serie
ArtMonitor avhandling 84
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2021-02-21
Förlag
ArtMonitor
SAB
Bub
ISBN
9789180092081
Television without frontiers (häftad)

Television without frontiers

Häftad, Engelska, 2021-02-21
265
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Andjeas Ejiksson är konstnär verksam i Stockholm som i sin avhandling Television Without Frontiers söker betydelsen av public service i det samtida europeiska samhället. Boken kretsar kring en serie experimentella tv-sändningar som utforskade möjligheten att skapa en public service-kanal med räckvidd över hela Västeuropa och delar av Medelhavsområdet. Sändningarna genomfördes 1982 under namnet Eurikon, initierades av European Broadcast Union och organiserades som ett samarbete mellan femton nationella public service-tjänster.
Avhandlingens utgångspunkt är att Eurikon markerar ett avgörande geopolitiskt skifte, särskilt inom mediepolitiken, då de nationellt definierade gränserna för mediedistribution i Europa började lösas upp. Den består av två överlappande delar: den ena är en film den andra är en essätext som utforskar idéer om public service och åskådare, liksom de relationer och institutionella strukturer som omger produktionen, distributionen och visandet av filmen. Så undersöker avhandlingen det komplex av ideologiska, strukturella och materiella förhållanden som delvis konvergerar i Eurikon.
Den liberala demokratins legitimitet vilar i stor utsträckning på föreställningar om en sammanhållen offentlighet, på ett slags föreställd samtidighet och ett avgränsat geografiskt kontinuum som definieras av nation, nationell kultur och gemensamt språk. Genom en kritisk undersökning av idéer och former för översättning och gemenskap, och av åskådarens roll och status, driver avhandlingen ett argument om att förändringar i dessa förhållanden har lett till en kris för den europeiska liberala demokratins legitimitet. I den belysningen kan Eurikon kan läsas som ett tidigt försök att pröva hur den nationella offentlighetens strukturer och institutionella format, och med dem legitimiteten, skulle kunna överföras till ett transnationellt, europeiskt sammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Television without frontiers
  2. +
  3. Positive Psychology

De som köpt den här boken har ofta också köpt Positive Psychology av Rona Hart (häftad).

Köp båda 2 för 584 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andjeas Ejiksson

  • Play! : recapturing the radical imagination

    Lars Bang Larsen, Franco Berardi, Ragnar Kjartansson, Andjeas Ejiksson, Claire Tancons

    The notion and nature of play has puzzled and inspired thinkers over the course of history. Interpreted as excessive, illusive, and unproductive, play and imagination have over time permeated cultural spheres and now emerge from the 20th century a...