Inflytande och delaktighet för unga vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning : i lokalsamhällets sociala arenor och demokratiska processer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2023-01-02
Förlag
Stockholm University
Dimensioner
242 x 165 x 9 mm
Vikt
369 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789180140089

Inflytande och delaktighet för unga vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning : i lokalsamhällets sociala arenor och demokratiska processer

Häftad,  Svenska, 2023-01-02
146
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna avhandling vänder sig till forskning, till kommunala verksamheter och till unga vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning.
Unga vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning beskriver att de upplever svårigheter att ta del av aktiviteter som sker under fritiden och att de upplever svårigheter att få inflytande som samhällsmedborgare. Detta samtidigt som deltagande i kommunala medborgardialoger, allmänna val och föreningsverksamhet vanligtvis förväntas ske under fritiden.
Avhandlingen diskuterar behovet av specialpedagogisk kunskap i samhällets sociala arenor och demokratiska processer. Genom ökad kunskap kan en förskjutning ske från att fokus riktas mot bristande kunskaper och förmågor hos unga vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning, till att fokus riktas mot omgivningens bristande kunskap och normativa idéer.

Detta är en doktorsavhandling i specialpedagogik vid Stockholms universitet 2022.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inflytande och delaktighet för unga vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning : i lokalsamhällets sociala arenor och demokratiska processer
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 235 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »