Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2021-11-09
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Malmivaara, Laura (foto)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Kdd
ISBN
9789180181648

Finlands historia

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-11-09
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Finlands utveckling från en hednisk stamkultur och ett fattigt land i utkanten av Europa till ett av världens ledande inom it är hisnande. Över ett halvt millennium var landet en del av det svenska riket, drygt hundra år ett ryskt storfurstendöme, därefter kom självständigheten och EU-medlemskapet.

Historikern Henrik Meinander placerar genomgående Finland i en internationell kontext, som en del av Europa och världen. Han lyfter även fram de nationella språken, teknologiska innovationerna och geopolitikens roll för nationens utveckling. Den idag ofta förbisedda svenska tiden ägnas mycket uppmärksamhet i boken. Här beskrivs ett Finland som uppkom inom och parallellt med det svenska riket.

HENRIK MEINANDER (f. 1960) är professor i historia vid Helsingfors universitet och har i över 30 år utforskat olika aspekter av Finlands historia. Lind & Co har tidigare utgivit hans biografi Gustaf Mannerheim samt Finland 1944.

"Finlands historia är en utomordentligt läsvärd och välbalanserad bok. Meinander har med klar blick inplacerat Finland i ett nordiskt och europeiskt perspektiv, samtidigt som han på ett skickligt vis vävt samman politiska, ekonomiska och kulturella utvecklingslinjer till en helhet."
Svenska Dagbladet

"Utmärkt som introduktion och för att friska upp sina kunskaper om Finlands historia."
Ölandsbladet

"Den i dag ofta förbisedda svenska tiden ägnas mycket uppmärksamhet i boken. Här beskrivs ett Finland som uppkom inom och parallellt med det svenska riket."
Nättidningen Svensk Historia

"Det är historia med kunskap, saklighet, fördjupning och distans."
Västerbottens-Kuriren

"Den som är intresserad av dessa frågor hänvisas till den utmärkta boken Finlands historia av den finske historieprofessorn Henrik Meinander." Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Finlands historia
 2. +
 3. Landtmannabyggnader : hufvudsakligen för mindre jordbruk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landtmannabyggnader : hufvudsakligen för mindre... av Charles Emil Löfvenskiöld (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Finlands historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Finlands historia pocket
  -, 12 april 2023

  Boken är tryckt i så liten text att den inte knappt går att läsa! Man hade kunnat vara lite mer frikostig med pappret och valt en läslig text.

 2. Finlands historia-och vår!
  Synnöve Christina Borup, 1 februari 2022

  Lättläst i ordets mest pedagogiska och faktafyllda bemärkelse. Vår gemensamma historia gör att du som svensk får mycket förklarat av skeenden i Sverige genom århundradena. Från 1900-talet och framåt ges en tydlig översikt även av händelserna i hela Europas. Illustrerad .

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Henrik Meinander